Περιοδεία της Μ. Κομνηνάκα σε καταστήματα της Μυτιλήνης και σε χωριά του νησιού. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διεκδίκηση!

Τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των καταστηματαρχών επί της οδού Καβέτσου, στη Μυτιλήνη, άκουσε η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, στην περιοδεία της το πρωί του Σαββάτου 18 Ιούλη.

Η αγωνία των καταστηματαρχών ήταν πώς θα τα βγάλουν πέρα με τόσα χαράτσια που έχουν να πληρώσουν σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κλπ.

«Δε μας χαρίζουν τίποτα, παρόλο που μείναμε με κλειστά καταστήματα τόσο καιρό, λόγω κορονοϊού, απλώς μεταθέτουν τις πληρωμές», επισήμαναν αρκετοί καταστηματάρχες. Ανέφεραν δε ότι και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων ο κόσμος που έρχεται για αγορές είναι ελάχιστος και ο τζίρος έχει πτωτική τάση. «Δεν ξέρουμε αν μετά το Σεπτέμβρη, που θα αρχίσουν οι διάφορες πληρωμές προς το Δημόσιο, θα μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές», ειπώθηκε από πολλούς καταστηματάρχες.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ τους παρότρυνε να συνεχίσουν να διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, γιατί «το κράτος βρίσκει χρήματα και τρόπο να απαλλάσσει από τη μια μεριά τους μεγάλους ομίλους από φόρους και από την άλλη να τους μπουκώνει με ρευστό χρήμα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους, είτε έχουμε οικονομική κρίση είτε όχι».

Υπογράμμισε επίσης πως συλλογικά, μέσα από τους συλλόγους τους, πρέπει να απαιτήσουν τη λύση των προβλημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζί με τους εργαζόμενους, που έχουν κοινά συμφέροντα, στις κινητοποιήσεις τους «γιατί μόνο συσπειρωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να βρούμε διέξοδο για μια καλύτερη ζωή».

«Το ότι διώξαμε τα ΜΑΤ από το νησί μας, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση όλου του λεσβιακού λαού, δείχνει ότι όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να στείλει στο καλάθι των αχρήστων και νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν και παίρνονται ενάντια στη θέλησή του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε στο αεροδρόμιο της Λέσβου και συζήτησε με τους εργαζομένους του.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 24ης Παλλεσβιακής Έκθεσης Κεραμικής στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Στον ίδιο χώρο επισκέφτηκε την έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Βαλιουτή.

Περιοδεία σε χωριά της Λέσβου

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιούλη η Μαρία Κομνηνάκα περιόδευσε στα χωριά Κάτω Τρίτος και Ίππειος. Στα δύο χωριά η βουλευτής του ΚΚΕ άκουσε τα ίδια παράπονα από τους κατοίκους που δεν αντέχουν άλλα οικονομικά βάρη, ούτε μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η Μαρία Κομνηνάκα τους κάλεσε να μη δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που οι κυβερνήσεις φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων για να βγει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο.#