Τις μεγάλες ελλείψεις στο Βοστάνειο Νοσοκομείο αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών».

Τα τραγικά προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο στη Μυτιλήνη αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών».

«Το προσωπικό έχει περάσει τα πρόθυρα της εξάντλησης και δεν αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο. Οι προσωρινές προσλήψεις δεν κάλυψαν παρά μόνο στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Το νοσηλευτικό προσωπικό καλείται να ξεχάσει τα ωφελούμενα ρεπό, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 40 και τις άδειες, γιατί “δεν βγαίνουν οι βάρδιες”. Οι αφυπηρετήσεις συναδέλφων δεν έχουν αναπληρωθεί ακόμα και τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν με το υπάρχον προσωπικό. Η έλλειψη ιατρών βγάζει μάτι, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάσταση στο μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, όπου μέχρι χτες δεν υπήρχαν γιατροί για να τα υποστηρίξουν και να τα δουλέψουν. Τώρα που προσλήφθηκε γιατρός είναι με μπλοκάκι», σημειώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Τι ωραία που εξελίσσονται τα πράγματα για το νοσοκομείο μας και τους εργαζομένους του! Οι αθρόες δωρεές από συλλόγους, ιδιώτες και επιχειρήσεις που δέχεται το Βοστάνειο, εξαφανίζουν κάθε πρόβλημα που έχει σε υλικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον η καλή μας κυβέρνηση στελεχώνει το νοσοκομείο και λύθηκε το πρόβλημα σε έλλειψη προσωπικού και εξάντληση του υπάρχοντος. Γι’ αυτό η διοίκηση του νοσοκομείου μαζί με εκπρόσωπους της αστικής τάξης της πόλης μας, λέγε με Ρόταρυ, έκανε και μία ταπεινή γιορτή, με συνδιοργανωτή μάλιστα το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» ζητά πρόσληψη νέου μόνιμου και με δικαιώματα προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκείς ποσότητες σε μέσα ατομικής προστασίας και αντισηπτικά. Αύξηση μισθών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και ένταξη όλων στα ΒΑΕ. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.#