Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2020 στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης

Λίγες μέρες έμειναν, για το 46ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της η Τ.Ο. Λέσβου της ΚΝΕ, σημειώνει, πως «το Φεστιβάλ προσαρμόζεται για την προστασία των επισκεπτών του, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλο το χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε συνθήκες που προκύπτουν.

– Γι’ αυτό φροντίζουμε για τις μεταξύ μας αποστάσεις.

– Τις συναυλίες και τις λοιπές εκδηλώσεις να τις παρακολουθούμε καθιστοί.

– Είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο του Φεστιβάλ αλλά και εντός του χώρου».

«Η Οργάνωση, θα εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών κ.α.) με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμός και αποφυγή του συγχρωτισμού στις επιμέρους δραστηριότητες και λειτουργίας του Φεστιβάλ».

Επίσης, σημειώνει πως «το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «όρθιοι και δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους – οφέλους». Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση».

Σε άλλο σημείο αναφέρει, πως: «όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας».

Τέλος, τονίζει, πως: «το Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή» αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας της χώρας μας, στήνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με το μεράκι, την έμπνευση, την φαντασία, την επιμονή και την συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά χιλιάδων νέων.

Αυτοί είναι οι «χορηγοί» μας! Στηρίζεται οικονομικά στην συμβολή εργαζομένων, φοιτητών,

ανέργων, μαθητών. Η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων νέων στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάθε χρόνο, η ανάδειξη του πολιτισμού και όλων των ειδών τέχνης με την συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών, συγκροτημάτων, καλλιτεχνικών ομάδων και δημιουργών έχουν κατοχυρώσει το Φεστιβάλ μας ως θεσμό!

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα! Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!».#