Να σταματήσει η Λέσβος να είναι τόπος εγκλωβισμού. Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

Είδη πρώτης ανάγκης, ως έμπρακτη αλληλεγγύη, συγκεντρώνει ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και καλεί τον λαό της Λέσβου και τις γυναίκες του νησιού να βοηθήσουν. Ταυτόχρονα καταγγέλλει την κυβέρνηση που αντί να απεγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες, στέλνει ΜΑΤ και αύρες και ζητά να σταματήσει η Λέσβος να είναι τόπος εγκλωβισμού και μαρτυρίου.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τις πρωινές ώρες από τις 9.00 έως 13.30 και απογευματινές ώρες από 18.30 έως 20.30, τηλέφωνο επικοινωνίας 2251028861.

Ολόκληρη ανακοίνωση:

«Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες των πιο απάνθρωπων εικόνων, με χιλιάδες ανθρώπους στοιβαγμένους και εγκαταλελειμμένους στο δρόμο.

Η κυβέρνηση, αρνούμενη να αντιταχθεί στην αισχρή συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που θέλει τα νησιά μας φυλακές εγκλωβισμένων, αντί να απεγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες, στέλνει ΜΑΤ και αύρες.

Να σταματήσει το αίσχος τώρα.

Να σταματήσει η Λέσβος να είναι τόπος εγκλωβισμού και μαρτυρίου για πρόσφυγες και μετανάστες και οι κάτοικοί του να είμαστε αναγκασμένοι να σηκώνουμε το βάρος της απάνθρωπης πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα νέο κέντρο.

Να ναυλωθούν πλοία και με τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων με βάση τα απαραίτητα πρωτόκολλα να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες προσωρινά στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί με γρήγορες διαδικασίες να οδηγηθούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Καλούμε τον πολύπαθο λαό της Λέσβου, τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να δυναμώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν από το υστέρημά τους στη συλλογή τροφίμων, νερών και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης (σερβιέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.). Η συλλογή των παραπάνω γίνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου από σήμερα πρωινές ώρες (9.00 με 13.30) και απογευματινές (18.30 με 20.30), τηλέφωνο επικοινωνίας 2251028861». #