Π.Ε.Κ.: Σύσκεψη την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη για τη Μόρια.

Σε σύσκεψη την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τα σωματεία-μέλη του, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και τους τοπικούς φορείς, που εμπλέκονται άμεσα με το ζήτημα της Μόριας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43), τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Στο κάλεσμά του, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη τραγικής εξέλιξης. Έσκασε η απάνθρωπη ωρολογιακή βόμβα που είχαν τοποθετήσει οι Ελληνικές κυβερνήσεις μαζί με την ΕΕ, εγκλωβίζοντας εδώ και χρόνια στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες. Η Μόρια ήταν μια υγειονομική βόμβα όπου 13.000 άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά, στοιβαγμένοι, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω πανδημίας, περίμενε να σκάσει.

Ένα προμελετημένο έγκλημα των κυβερνήσεων που επιδεικτικά αγνοούσαν τα συνεχή αιτήματα των φορέων, των συνδικάτων, των υγειονομικών και των κατοίκων για απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις και κάθε είδους συνάθροιση άνω των 9 ατόμων, στον καταυλισμό της Μόριας είχε στοιβάξει 13.000 ψυχές σε ένα χώρο που προοριζόταν οριακά για 2.000! Ενώ προκλητικά, στην ανάγκη για άμεση βοήθεια και απεγκλωβισμό, η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης είναι η αποστολή νέων δυνάμεων ΜΑΤ!».#