Συνάντηση της Μ. Κομνηνάκα με τους αερολιμενικούς της Μυτιλήνης για το νομοσχέδιο που καταργεί τις Περιφερειακές Αρχές Ελέγχου.

Συνάντηση με τους αερολιμενικούς του αεροδρομίου Μυτιλήνης είχε την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2020 η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει προς διαβούλευση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τη λειτουργία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, που ουσιαστικά καταργεί τις Περιφερειακές Αρχές Ελέγχου των κατά τόπους αεροδρομίων, συγκεντρώνοντας όλες τις αρμοδιότητες στην Κεντρική Υπηρεσία των Αθηνών, χωρίς την παρουσία αερολιμενικών στα αεροδρόμια. Μια εξέλιξη με σοβαρότατους κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των πτήσεων και την ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων, όσο και για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών έναντι των αεροπορικών εταιρειών, που ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην κατάργηση των θέσεων εργασίας σε απαραίτητο, υψηλής εκπαίδευσης προσωπικό, που σήμερα υπηρετεί στα αεροδρόμια της χώρας.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ επισήμανε, ότι η απόφαση αυτή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αποτελεί την αναμενόμενη εξέλιξη στο έργο της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, που ολοκλήρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η τήρηση των μέτρων ασφαλείας αντιμετωπίζεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους ως βλαπτικό για τα κέρδη τους κόστος.

Σημείωσε ακόμα ότι είναι δεδομένο ότι το ΚΚΕ δεν θα συναινέσει σ’ αυτές τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, όμως τόνισε ότι χρειάζεται και οι ίδιοι να κινητοποιηθούν, καλώντας και άλλους εργαζόμενους σε συμπόρευση, γιατί είναι ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο το δικό τους εργασιακό μέλλον αλλά σχετίζεται με την ίδια την ασφάλεια των αερομεταφορών και άλλες ιδιαίτερης σημασίας ανάγκες που καλύπτουν ιδίως τα αεροδρόμια στα νησιά της παραμεθορίου. #