«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή που αρνήθηκε να δεχθεί ψήφισμα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Tην άρνηση της περιφερειακής αρχής Βορείου Αιγαίου να εγκρίνει ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Μόλις λίγες ώρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την πολύκροτη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και -δυστυχώς για το Βόρειο Αιγαίο- οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτουν πόσο άβουλη είναι η περιφερειακή αρχή. Πόσο άβουλη και «λίγη» είναι και πόσες «δεσμεύσεις» έχει, αφού επιλέγει προκλητικά να κρύβεται πίσω από προφάσεις εν (πολλές) αμαρτίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενόψει της απόφασης για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ζητώντας διά περιφοράς να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα μέλη, κάτι που έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν για διάφορα θέματα».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απάντησε πως «μετά από επικοινωνία με τον περιφερειάρχη και επικεφαλής συνδυασμών, όλοι ήταν σύμφωνοι με την ουσία του προτεινόμενου ψηφίσματος, απλά υπήρχαν ενστάσεις κατά πόσο νομιμοποιείται το Περιφερειακό Συμβούλιο να κάνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη με ένα ψήφισμα», ενώ υποστήριξε πως «πέρα από Δημοτικά Συμβούλια δεν πήρε απόφαση κανένα Περιφερειακό Συμβούλιο».

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βορ. Αιγαίου τονίζει: «Καινοφανείς δικαιολογίες που όχι μόνο δεν στέκουν πουθενά, αλλά αποκαλύπτουν περίτρανα πώς η περιφερειακή αρχή αντιλαμβάνεται την πολιτική και ποια προεκλογικά «γραμμάτια» εξοφλεί.

Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο λαός των νησιών του Β. Αιγαίου έχει αναμετρηθεί με το φασισμό και το ναζισμό και έχει θρηνήσει νεκρούς.

Να θυμίσουμε, επίσης, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ηγείται ενός πολιτικού οργάνου που λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και ασκεί πολιτικές πιέσεις, χωρίς να «κρύβεται» πίσω από θεσμολαγνικά τερτίπια και προσχήματα. Και όταν το κάνει επιχειρεί να θολώσει τα νερά για να μην πάρει σαφή θέση.

Και η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταλήγει: «Τέλος, να θυμίσουμε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου το εξαιρετικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν «Σώπα μη μιλάς», το οποίο σ’ ένα στίχο του λέει χαρακτηριστικά: «μεγάλη τέχνη αυτό το σώπα»… #