ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σφραγίσουν τις εξελίξεις, να φέρουν τα πάνω κάτω, μέσα από την οργάνωσή τους, τον μαχητικό προσανατολισμό της πάλης τους ενάντια στον πραγματικό εχθρό, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι μαζικές και ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος που δίνουν κουράγιο σε όσους είναι στο δρόμο, αλλά και σε εκείνους που ακόμα δεν έχουν πάρει θέση στον αγώνα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει πλατιά.

Οι τελευταίες συγκεντρώσεις και πορείες υγειονομικών, μαθητών, φοιτητών, το συλλαλητήριο χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας μπροστά στο Εφετείο Αθηνών, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική οργάνωση φασιστών, αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχιση της πάλης και, κυρίως, για την ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι στους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά.

Το συλλαλητήριο αυτό ήταν η συνέχεια της τεράστιας προσπάθειας εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, με καθοριστική τη συμβολή των κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων να αποκαλυφθεί ο εγκληματικός χαρακτήρας της φασιστικής οργάνωσης εδώ και χρόνια.

Γιατί το λαϊκό κίνημα είναι αυτό που δεν σταμάτησε στιγμή να κυνηγάει τους φασίστες όπου τους έβρισκε, που δεν τους άφηνε τόπο να σταθούν.

Αυτό είναι το δίκαιο λαϊκό αίσθημα που χρόνια τώρα πίεζε στην αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου της ναζιστικής συμμορίας, και δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους.

Με βάση λοιπόν αυτήν την πείρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του σε όλα τα μέτωπα: Για την προστασία της υγείας του, έχοντας επίγνωση ότι το κράτος και η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα κόμματά του κινούνται με κριτήριο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, πολλαπλασιάζοντας έτσι τους κινδύνους από τη διάδοση της πανδημίας.

Τη διατράνωση της διεκδίκησης για ένα άλλο σύστημα Υγείας, που θα έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του λαού.

Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του. Τώρα πρέπει να ενισχυθεί η επιθετική διεκδίκηση, με βάση τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και όχι με βάση τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας. Έτσι θα βάλουν οι εργαζόμενοι τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις.

Για την απεμπλοκή από τους θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αφού η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα μετατρέπουν τη χώρα σε προμαχώνα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού για να αναβαθμιστούν στην περιοχή.

Για την αντιμετώπιση των σχεδίων περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων, των προσπαθειών καταστολής όπως τις είδαμε να εξελίσσονται και στις τελευταίες διαδηλώσεις.

Οι μάχες το επόμενο διάστημα είναι πολλές και κρίσιμες. Με την ορμή και το κουράγιο που πήραμε από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά, για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας, για να περάσει η εργατική τάξη μαζί με το λαό στην αντεπίθεση.#