Στα χέρια των τραπεζών η κατοικία και το εισόδημα του λαού. Μόνη απάντηση η λαϊκή κινητοποίηση!

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, καλούν τους εργαζόμενους και το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα, σε παραπέρα ενίσχυση και κλιμάκωση της πάλης, με απεργιακή απάντηση στην εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Τα συνδικάτα και οι φορείς που με την πρωτοπόρα συμβολή των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα ακύρωσαν στην πράξη την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να αξιοποιήσουν την πανδημία για να επιβάλουν σιωπητήριο στο λαό, την ώρα που κλιμάκωναν την επίθεση εναντίον του, σημαίνουν σήμερα απεργιακό συναγερμό, απέναντι στην επίθεση αυτή που δυναμώνει σε όλα τα μέτωπα:

  • Απέναντι στην πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία.
  • Απέναντι στα νέα αντεργατικά μέτρα, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση.
  • Απέναντι στο νέο έγκλημα σε βάρος της κατοικίας και του εισοδήματος του λαού και την παράδοσή τους στα χέρια των τραπεζών με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.
  • Απέναντι στην ολοένα και πιο βαθιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται και οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, με σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα και όλους τους λαούς της περιοχής.

Στην προετοιμασία της απεργιακής απάντησης, των άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών, συνολικά στο επίκεντρο αυτής της πάλης μπαίνει αντικειμενικά η ανάγκη να αναδεικνύεται το νήμα που συνδέει όλες τις εκφράσεις αυτής της ολομέτωπης επίθεσης. Και το νήμα αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια τη στρατηγική για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής οικονομίας, την ένταση της εκμετάλλευσης, την αναζήτηση οφελών για την αστική τάξη μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αυτή είναι η στρατηγική που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ούτε μια πλευρά αυτής της επίθεσης στην οποία να μην επιβεβαιώνεται σήμερα η συνέχεια στα «έργα και τις ημέρες» τους.

Από τις ίδιες τις εξελίξεις μπαίνει στο επίκεντρο ακόμα πιο επιτακτικά το ζήτημα της μοναδικής πραγματικής διεξόδου από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, που μπορεί να δώσει μόνο η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που αναδεικνύει την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Πρωτοστατώντας σήμερα στην απεργιακή απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, συνολικά στην οργάνωση των εργατικών – λαϊκών αγώνων για όλα τα προβλήματα, προβάλλουμε την κατεύθυνση που πρέπει να αποκτήσει ο αγώνας, αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες που μπορεί να απελευθερώσουν υπέρ του λαού η εργατική εξουσία, η θεμελίωση της κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ενίσχυση του ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, για να δυναμώνει η Κοινωνική Συμμαχία σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, συγκεντρώνουμε δυνάμεις στη μάχη για την πραγματική διέξοδο!#