Ψευτοδιλήμματα με στόχο την υποταγή του λαού.

Κάθε τόσο και έναν καινούργιο εκβιασμό ξεφουρνίζει η κυβέρνηση, ένα νέο ψευτοδίλημμα προκειμένου να «επιλέξει» ο λαός με ποιον τρόπο και σε ποια εκδοχή θα βγει χαμένος, θα πληρώσει άμεσα ή έμμεσα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτώντας έτσι την υποταγή του.

Ψευτοδιλήμματα με στόχο την υποταγή του λαού:

1. Γύρω από τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ καλούν το λαό να διαλέξει ανάμεσα σε ένα πολεμικό επεισόδιο και σε ένα συμβιβασμό, με τσεκούρωμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο όνομα τάχα της «σταθερότητας» και της «ασφάλειας».

Ο λαός τελικά καλείται, για να αποφύγει τάχα τα χειρότερα, να υποταχθεί σε μια ακόμα ιμπεριαλιστικής κοπής διευθέτηση σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο, που θα «κουμπώνει» με το αμερικανοΝΑΤΟικό σχέδιο στην περιοχή. Καλείται να αποδεχτεί με …ανακούφιση μια «λύση» που και τα κυριαρχικά δικαιώματα θα πελεκάει και θα ανοίγει το δρόμο σε νέες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στο μέλλον.

2. Στο πεδίο της οικονομίας, η κυβέρνηση λέει στους εργαζόμενους: Αν δεν δεχτούν την απώλεια δικαιωμάτων, τους περιμένει ανεργία. Αν δεν πέσει χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους, αν δεν τους δοθούν «κίνητρα» όπως μεγαλύτερη «ευελιξία», μείωση «κόστους εργασίας» κ.λπ., οι απολύσεις θα είναι ακόμα περισσότερες. Σύμφωνα με τον ίδιο εκβιασμό, ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να διεκδικούν χρηματοδότηση σχολείων και νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα και υποδομές ουσιαστικής προστασίας, γιατί αυτά «κοστίζουν» και «δεν περισσεύουν» από τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα; Και οι επιχειρηματικοί όμιλοι μπουκώνονται με «ζεστό» χρήμα, και οι εργαζόμενοι χάνουν δικαιώματα και εκτίθενται όλο και περισσότερο στους κινδύνους της πανδημίας, των φυσικών καταστροφών κ.ο.κ.

3. Το νέο δίλημμα που πλασάρεται στο λαό σε σχέση με την πανδημία είναι «αυτοπεριορισμός ή καραντίνα». Ο λαός, που όλους αυτούς τους μήνες παρακολουθεί τις αντιφάσεις μιας πολιτικής η οποία κριτήριο δεν έχει την προστασία της υγείας του αλλά τα συμφέροντα των ομίλων, σήμερα στοχοποιείται από την κυβέρνηση. Ο εκβιασμός είναι τόσο χυδαίος που φτάνουν να λένε σε εργαζόμενους και νεολαία ότι αν δεν «αυτοπροστατευτούν» θα είναι υπεύθυνοι για τη γιγάντωση του δεύτερου κύματος και για ένα ενδεχόμενο lockdown, επομένως και για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας επιλογής στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης. Αρα, θα είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την αύξηση της ανεργίας, της απληρωσιάς και των λουκέτων!

Για καθένα από αυτά τα μέτωπα, όμως, παραπάνω από φανερή είναι και η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη στάση του όχι μόνο νομιμοποιεί τον εκβιασμό αλλά τον ενισχύει.

Έχουμε και λέμε: Αναπαράγει όλους τους μύθους για το ρόλο «εγγυητή της σταθερότητας» που τάχα παίζει η ΕΕ στην περιοχή.

Στο μέτωπο της πανδημίας, καλεί την κυβέρνηση να τη διαχειριστεί με κριτήριο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Φρόντισε έγκαιρα να βάλει πλάτη ακόμα και στην κατασυκοφάντηση των  αγωνιστικών διεκδικήσεων, όπως με τους μαθητές, που τους τσουβάλιαζε με τους ψεκασμένους…

Ο λαός πρέπει όχι απλά να απορρίψει τους εκβιασμούς, αλλά να δώσει επιθετική απάντηση στα πραγματικά διλήμματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο:

Θα συνεχίσει να ζει μέσα στην ανασφάλεια, επιλέγοντας το «μη χείρον», την ίδια στιγμή που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν άλματα στη ριζική βελτίωση της ζωής του; ‘Η θα σπάσει τα ψευτοδιλήμματα, και σε συστράτευση με το ΚΚΕ θα παλέψει για να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, θα συγκρουστεί με την ίδια την εξουσία και το κράτος του κεφαλαίου για να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία, για να ικανοποιήσει ολόπλευρα τις ανάγκες του; #