Απεργούμε Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με την οργάνωση απεργιακής απάντησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής τους συνολικά. Προχωράμε μπροστά χωρίς φόβο! Κλιμακώνουμε τη δράση μας!

Απαιτούμε – Διεκδικούμε:

Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής.

Κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν τους μνημονιακούς νόμους.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και όλου του λαού με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διενέργεια δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, άδειες με αποδοχές σε ευπαθείς ομάδες και σε θετικά κρούσματα.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος.

Καμιά διακοπή παροχής ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

Απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών. Κανένα ΚΥΤ- Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης είτε ανοιχτό είτε κλειστό πάνω στο νησί.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε.

Να πραγματοποιηθούν ΤΩΡΑ μαζικά τεστ για τον κορονοϊό τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες όσο και στους εργαζόμενους στα ΚΥΤ και στις προσφυγικές δομές.

Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επίταξη του ιδιωτικού τομέα». #