Η κυβέρνηση να ενισχύσει εδώ και τώρα με μόνιμες προσλήψεις και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στα κέντρα υγείας.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα επικοινώνησε τη Δευτέρα, 23 Νοέμβρη 2020, με τον κ. Γεώργιο Καμπούρη, διοικητή του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού των τελευταίων ημερών, του αριθμού των νοσηλευομένων στις κλινικές και στη ΜΕΘ.

Η βουλευτίνα επεσήμανε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και να διεκδικηθεί από την κυβέρνηση ενίσχυση του δυναμικού του Νοσοκομείου, όπως και των Κέντρων Υγείας και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών που παραμένει υψηλός, αλλά και το γεγονός ότι αυτά αφορούν πλέον μεγαλύτερες ηλικίες, που το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο νοσηλείας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Η εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνει δραματικά ότι δε μένει καμία άλλη ώρα για χάσιμο, καθώς το μοναδικό Νοσοκομείο του νησιού δεν είναι δυνατόν να οδηγείται ξανά στα όριά του, ούτε να μετατρέπεται σε «μονοθεματική» η παροχή φροντίδας υγείας του νησιού, σε βάρος άλλων έκτακτων ή χρόνιων παθήσεων των ασθενών.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω απ’ την ατομική ευθύνη και να αναλάβει την ακέραιη ευθύνη που τη βαραίνει απέναντι στους κατοίκους του νησιού: Να ενισχύσει εδώ και τώρα με μόνιμες προσλήψεις και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, τόσο το Νοσοκομείο όσο και τα Κέντρα Υγείας, για καλύτερη και πλήρη αντιμετώπιση τόσο των ασθενών Covid όσο και άλλων ασθενειών. Να το κάνει τώρα, γιατί η αυτοθυσία και ο ηρωισμός που δείχνει το υγειονομικό προσωπικό, δεν αρκεί για να καλύψει τη γύμνια που έχουν διαμορφώσει οι διαχρονικές πολιτικές τους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ας κόψει από τόσα δώρα που έκανε στους κλινικάρχες, που ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, όπως λένε, εξαγοράζει πλουσιοπάροχα τις υπηρεσίες τους, αντί να επιτάξει το σύνολο των κλινών και να τις θέσει υπό τον έλεγχο και το σχεδιασμό του Ε.Σ.Υ..

Αυτό θα δώσει καλύτερες δυνατότητες να νοσηλευτούν και από τα νησιά ασθενείς είτε νοσούν από κορονοϊό ή άλλες ασθένειες που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, σε περίπτωση πληρότητας των Νοσοκομείων των νησιών μας.

Να ενταχθούν στο ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όλες οι απαραίτητες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών.

Να στείλει άμεσα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και να ενισχυθεί σημαντικά η πολιτική προστασία στο νησί, προκειμένου να πραγματοποιηθούν μαζικά τεστ στον πληθυσμό του και σε κρίσιμους μαζικούς εργασιακούς χώρους, ώστε να ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου». #