Πρωτοστατεί στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα επιτελεία του για να μείνει όρθιος ο λαός.

Η νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, που διαδέχεται την προηγούμενη, πριν καν προλάβει η καπιταλιστική οικονομία να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης συνοδεύεται από έναν νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά και από μια νέα όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε καπιταλιστικά κράτη. Ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που φάνταζαν ακλόνητες, σήμερα κλονίζονται ή αναδιατάσσονται, ενώ οι όποιοι συμβιβασμοί επιτυγχάνονται, θα αποδειχθούν εύθραυστοι και προσωρινοί. Σε αυτό το έδαφος εντείνεται η διαπάλη για το μοίρασμα των αγορών και του ενεργειακού πλούτου. Διαμορφώνονται εστίες πολέμου. Αυξάνεται ο κίνδυνος γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να μείνει όρθιος ο λαός, να οργανώσει την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση για θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη δημόσια και δωρεάν, μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι. Για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι αξιοπρεπές εισόδημα, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών.

Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτά.

Το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τα επιτελεία του. Με την «οργανωμένη απειθαρχία», όπως εκφράστηκε στον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, του Πολυτεχνείου, σε απεργιακές μάχες και μέρες δράσης, στέλνει το μήνυμα ότι ο αγώνας και η διεκδίκηση δεν κάνουν «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος και δέχεται νέα επίθεση στα δικαιώματά του.

Απλώνουμε το χέρι στους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, στις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, σε όσους βλέπουν στο Κόμμα μας τη σταθερή, μαχητική, αξιόπιστη δύναμη που, παντού και πάντα, βγαίνει μπροστά με τόλμη. Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και όχι η εμπιστοσύνη στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης ή η σπατάλη της ελπίδας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών που σίγουρα θα οδηγήσουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Αυτός ο αγώνας, με τα σκαμπανεβάσματά του, θα φέρνει στο προσκήνιο την κραυγαλέα αντίφαση της εποχής μας: Από τη μια τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν η επιστήμη, η τεχνολογία, η ανθρώπινη εργασία για τη ριζική βελτίωση της ζωής του λαού και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και από την άλλη την αύξηση της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, της σχετικής κι απόλυτης εξαθλίωσης.

Σήμερα από παντού αποδεικνύεται πως η οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, η εξουσία στα χέρια μιας χούφτας παράσιτων εκμεταλλευτών γίνονται εμπόδιο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, δηλαδή της εργατικής εξουσίας, για τη θεμελίωση της κοινωνικής ιδιοκτησίας, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κριτήριο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών. #