Να ερωτηθεί η κυβέρνηση και όχι αυτοί που διαδηλώνουν γιατί γίνονται οι κινητοποιήσεις.

«Το ερώτημα γιατί διεξάγονται οι κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας πρέπει να τεθεί προς την κυβέρνηση και όχι προς αυτούς που διαδηλώνουν», επισήμανε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτίνα του ΚΚΕ, μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» και ανέφερε πως γίνεται συζήτηση για τις κινητοποιήσεις αντί για το περιεχόμενό τους.

«Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίρνει τέτοια απαράδεκτα μέτρα όταν, παράδειγμα, για ένα χρόνο έχει κλειστά τα πανεπιστήμια, επέλεξε να προσλάβει αστυνομία να φυλάει τα Πανεπιστήμια αντί να προσλάβει κανέναν καθηγητή ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια νωρίτερα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως ένα χρόνο γενικά η εκπαιδευτική διαδικασία έχει πάει πολύ πίσω. Είπε ακόμα πως δεν είναι απάντηση αυτή της κυβέρνησης πως σε τέτοιες συνθήκες πρέπει να κλείνουν τα σχολεία, αλλά «απάντηση θα μπορούσε να δοθεί αν από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη φάση της πανδημίας, άκουγε τα αιτήματα των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών». Αντίθετα, επισήμανε, τους συκοφάντησε ώστε να μην πάρει τα αναγκαία μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα γύρω από το εμβόλιο και την «AstraZeneca», η βουλευτίνα του ΚΚΕ ανέφερε πως «αυτό που παρουσιάζεται ως σύγκρουση έχει συγκεκριμένες αιτίες» με την ίδια την ΕΕ και τις χώρες που την αποτελούν, «τις φυλάει ως κόρη οφθαλμού». Χαρακτήρισε καθυστερημένους τους λεονταρισμούς της Κομισιόν προς τις φαρμακοβιομηχανίες και τόνισε πως τα εμβόλια και το φάρμακο αντιμετωπίζονται ως πηγή κέρδους. Σημείωσε πως το εμβόλιο και το φάρμακο γενικότερα πρέπει να είναι δωρεάν για τον λαό, ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή και να σταματήσει τον εφησυχασμό που καλλιεργεί.

Τέλος, για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο στην Τοπική Διοίκηση, η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ μιλά για την απλή, ανόθευτη αναλογική που πρέπει να είναι ίδια σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες», τη στιγμή που η κυβέρνηση «επιλέγει να απαλλαγεί από ένα βαρίδι από την πλάτη της». Είναι πρόκληση, είπε, να εκλέγεται ένας περιφερειάρχης ή ένας δήμαρχος με ένα ποσοστό 43%, ενώ με αντίστοιχο ποσοστό ένα Σωματείο δεν μπορεί να κηρύξει απεργία.#