ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ: Ως εδώ! Σπάμε τον φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Με εκατοντάδες εξορμήσεις, περιοδείες, συζητήσεις και παρεμβάσεις, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν μια πολύμορφη δραστηριότητα, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους νέους και τις νέες να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:

«Σπάμε τον φόβο στην πράξη! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Το ποτάμι της οργής ξεχειλίζει! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πυροδοτεί την αγανάκτηση και τον θυμό της νέας γενιάς! Οι συνεχείς και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν μπορούμε ν’ ανασάνουμε!

Η ζωή μας τα τελευταία χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις, έχει συνδυαστεί με κρίσεις, μνημόνια, αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, εργασιακή ζούγκλα, ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, βαθύτερη εμπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, κολαστήρια-αποθήκες ψυχών, τύπου «Μόρια»!

Σήμερα, 1 χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, όσα ζούμε, με τον εγκλεισμό, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος Υγείας, τα κλειστά σχολεία και Πανεπιστήμια, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τον αποκλεισμό μας από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, μας πνίγουν ακόμα περισσότερο!

Σε όλο τον κόσμο αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο καπιταλισμός είναι ο ιός!

Δίνουμε… τρόπο στην οργή.

Οργανωμένη απειθαρχία σε κάθε αδικία!

Η καταστολή, τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει «φίμωτρο» στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής διαχείρισης της νέας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών! Δεν αποτελεί απλά εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιμένει να προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Άλλωστε, το χαλί της κλιμάκωσης της καταστολής το έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας το αυταρχικό κρατικό πλαίσιο (βλ. νόμος για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, εμπλουτισμός του «τρομονόμου», αύρες κ.ά.).

Εμβόλιο δεν βρίσκεται για την καταστολή, ελπίδα ο αγώνας για την ανατροπή!

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με τους «ράμπο» της αστυνομίας! Αντιμετωπίζεται με μέτρα προστασίας εκεί που -όπως έχει αποδειχθεί- γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δομές υγείας – πρόνοιας, στα σχολεία. Αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με επιτάχυνση των διαδικασιών εμβολιασμού και πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους νέους και τις νέες, εδώ και τώρα, να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση της ζωής τους!».#