Μ. Κομνηνάκα: Χρειάζονται προϋποθέσεις που θα διευκολύνουν να ψηφίζουν όσοι διατηρούν δεσμούς με την Ελλάδα.

Το επικοινωνιακό, δικομματικό παιχνίδι εντυπώσεων που έχει στηθεί στη Βουλή από κυβέρνηση και αστικά κόμματα πάνω στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, αποκάλυψε η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην Ολομέλεια, καθώς όπως είπε «φέρνετε ένα νομοσχέδιο που ξέρετε εξ αρχής ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί για να τροποποιήσετε ένα νόμο που ψηφίστηκε με συναίνεση.

Επισήμανε ότι τους χιλιάδες νέους που μετανάστευσαν τους ανάγκασαν οι πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και «πάει πολύ» να εμφανίζονται τώρα ως προστάτες τους.

Τόνισε ακόμα ότι ενώ οι κυβερνήσεις δήθεν κόπτονται για τους απόδημους αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχουν μειώσει κατά 80% τη χρηματοδότηση των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό.

Σημείωσε ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν στον ισχύοντα νόμο μπορούν εύκολα να λυθούν και τόνισε ότι η πρόταση του ΚΚΕ διευκολύνει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και διαμορφώνει ένα εκλογικό σώμα που προσομοιάζει με τις συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού που ζει στο εσωτερικό και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν διατηρούνται πραγματικοί οικονομικοί και κοινωνικοί δεσμοί με τη χώρα.

Η χωρίς καμία προϋπόθεση ψήφος όλων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό οδηγεί στη δημιουργία μιας ακόμα «Ελλάδας» που θα καθορίζει τις εξελίξεις χωρίς να υφίσταται τις συνέπειες τις επιλογής τους, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια μερίδα του εκλογικού σώματος που θα έχει μόνο δικαιώματα και ένα άλλο που θα υφίσταται τις συνέπειες των ψήφων, διαμορφώνονται δηλαδή πολίτες δύο κατηγοριών.

Τέλος, κάλεσε τους απόδημους να σκεφτούν ποιοι ευθύνονται για τον ξεριζωμό τους και ποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.#