Παλλεσβιακό συλλαλητήριο για το προσφυγικό. Πέμπτη 20 Μάη 2021, στις 6.30 μμ στην πλατεία Σαπφούς.

Σε Παλλεσβιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Μάη στις 18.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς καλεί η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, «μπροστά στις εξελίξεις και στους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό που είναι σε αντίθεση με το τι πραγματικά θέλει και έχει εκφράσει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού του νησιού μας».

Κύρια αιτήματα του συλλαλητηρίου:

▪ ▪ να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο πάνω στο νησί, ούτε κλειστό – ούτε ανοιχτό.

▪ ▪ να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hotspot.

▪ ▪ να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.

▪ ▪ να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, «καλεί τα σωματεία – μέλη του, τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς, αγροτικούς, πολιτιστικούς – αθλητικούς, γυναικείους, νεολαιίστικους και τοπικούς φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν, ακόμα και να συνδιοργανώσουν το συλλαλητήριο με τα παραπάνω αιτήματα».

«Είναι τώρα η ώρα, καταλήγει, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το αίτημα: Ούτε στον Καρά Τεπέ, ούτε στη Βάστρια ούτε και πουθενά – Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στο συλληλητήριο.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου προς τους φορείς και συλλόγους του νησιού μας για συμμετοχή και συνδιοργάνωση  του παλλεσβιακού συλλαλητηρίου για τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους και τα μέλη τους να πάρουν μέρος σε αυτό.

Η Ομοσπονδία καλεί «τη μικρομεσαία αγροτιά του νησιού να δώσει δυναμικό παρών την Πέμπτη, 20 Μάη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς διεκδικώντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί κλείνοντας τη νέα φυλακή του Καρά-Τεπέ (Μαυροβούνι). Να μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι στην ενδοχώρα σε ανθρώπινες συνθήκες διαμονής και από εκεί με γρήγορες διαδικασίες στις χώρες προορισμού τους.

Να μην γίνει καμιά νέα δομή στο νησί μας ούτε στον Καρά-Τεπέ ούτε στη Βάστρια ούτε και πουθενά. Να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλουν τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές ψυχών». #