Δραστηριότητες ενημέρωσης και κινητοποίησης του κόσμου, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα, από την ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Με στόχο την πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση του κόσμου ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία!» πραγματοποιήθηκε η πολιτική δραστηριότητα που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα στο νησί της Λέσβου η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, με περιοδείες στην αγορά της Μυτιλήνης και της Καλλονής, σε χωριά, σε χώρους εργασίας όπως στο Νοσοκομείο και συσκέψεις.

Παράλληλα, αναδείχτηκε η ανάγκη οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση που έγινε στις 10 Ιούνη, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και στην προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα.

Στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το απόγευμα της Τετάρτης στο πάρκο Χατζηδήμου, η σύσκεψη που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Πόλης Μυτιλήνης και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως το νομοσχέδιο βάζει κυριολεκτικά “μπουρλότο” στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Το πόσο δουλεύουν, αμείβονται, ξεκουράζονται θα καθορίζεται από την ατομική συμφωνία κάθε εργαζόμενου με την εργοδοσία. Για την κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και το κεφάλαιο «σύγχρονος εργαζόμενος» είναι αυτός που δεν θα προστατεύεται από συλλογικές συμβάσεις και που οι όροι εργασίας του θα προκύπτουν από «ατομική διαπραγμάτευση». Θα αμείβεται με ψίχουλα, θα δουλεύει απλήρωτα 10ωρα και Κυριακές. Θα μετατρέπει το σπίτι του σε εργασιακό χώρο και κυρίως δεν θα είναι οργανωμένος σε Συνδικάτα.

Η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο πως θα ισχυροποιηθούν τα ταξικά συνδικάτα, διότι όπου και σήμερα υπάρχουν ισχυρά ταξικά συνδικάτα, όπου υπάρχει η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ, μπαίνουν εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα. Γι’ αυτό άλλωστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, έχουν βάλει στο στόχαστρο να πλήξουν τη δράση των συνδικάτων που υπερασπίζονται τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Κλείνοντας τόνισε πως το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να δυναμώσει ο δρόμος της οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και τόπο κατοικίας. Γιατί δυνατός λαός είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος λαός στα συνδικάτα, στους αγροτικούς συλλόγους, στα σωματεία των επαγγελματιών και στους άλλους μαζικούς φορείς με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Ο σοσιαλισμός είναι η σύγχρονη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. #