Ολοκληρώθηκε το διήμερο δραστηριοτήτων της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ 11 & 12 Ιούνη 2021.

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα δραστηριοτήτων της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ παρουσιάζοντας μικρά «spoilers» για το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

■ Το πρωί του Σαββάτου 12/6 στο Άλσος Τσαμάκια πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα: «Ατομική ευθύνη» και η καταστροφή του περιβάλλοντος;… ή μήπως κάτι «βρωμάει» εδώ;. Ακολούθησε εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του Άλσους Τσαμάκια.

■ Νωρίς το απόγευμα με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε τουρνουά beach volley στην πλαζ Τσαμάκια. Στο τουρνουά δεν έλειψαν τα πειράγματα καθώς και τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα για τους νικητές. Το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα, που ήταν οι «Φούξια πιγκουίνοι», ήταν βιβλία από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ προετοιμάζει ήδη τις επόμενες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα γίνουν στις 18 και 19 Ιούνη στο spot της ΚΝΕ στην πλατεία Σαπφούς, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στην 20η Ιούνη – Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Οι εκδηλώσεις που προετοιμάζονται περιλαμβάνουν συζητήσεις, δράσεις αλληλεγγύης, άλλες δραστηριότητες, καθώς και μουσικό πρόγραμμα με τους RAD MUSIC International.

Τα Διήμερα της ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ λοιπόν, είναι μια μικρή εικόνα, από τα δρώμενα που θα γίνουν στο 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, 9-11 Ιούλη 2021, στα Τσαμάκια. Μια μικρή πρόγευση από το πως θα είναι ο κόσμος που θα χτίσουν οι λαοί στο μέλλον. Ένας κόσμος που δε θα έχει χώρο για πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά. Ένας κόσμος που τα όνειρα των νέων θα γίνονται πραγματικότητα. Για αυτόν τον κόσμο παλεύει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ σήμερα.#