Στη μάχη της προετοιμασίας για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη ήταν στο πόδι, προσκαλώντας τους νέους του νησιού στο φετινό 30o Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Το πρωί της 17ης Ιούνη 2021, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ στα τοπικά μέσα, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό το πρόγραμμα του spot της ΚΝΕ στην πλατεία Σαπφούς για τις επόμενες μέρες.

Ο Κυριάκος Βαξεβάνης, μέλος του ΤΣ Λέσβου της ΚΝΕ, ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Οι μηχανές για την προετοιμασία του διημέρου της ΚΝΕ δουλεύουν ήδη στο «φουλ»! Η ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ δίνει τον καλύτερο της εαυτό, ώστε να «είναι όλα έτοιμα» για να υποδεχθούμε τους χιλιάδες κατασκηνωτές -μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους- που θα επισκεφτούν το νησί μας από κάθε γωνιά της χώρας!

Γι’ αυτό και επιλέγουμε να δημιουργήσουμε αυτόν τον όμορφο χώρο συνάντησης των νέων του νησιού μας, εδώ στην πλατεία Σαπφούς που κάθε νέος και νέα θα μπορεί να βρίσκει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που γεννιούνται, μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που δουλεύουμε, σπουδάζουμε, προσπαθούμε να ζήσουμε με δικαιώματα. Εδώ στο spot της ΚΝΕ ο λαός και η νεολαία της Λέσβου μπορούν να μαθαίνουν περισσότερες πληροφορίες για το διήμερο μας, να δηλώνουν συμμετοχή για το διήμερο, τις αθλητικές δραστηριότητες, τα δρώμενα, τις εκδηλώσεις.

Το σύνθημα του φετινού διημέρου της ΚΝΕ είναι «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός -ΝΑΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ- ο Σοσιαλισμός είναι το μέλλον». Όχι τυχαία λοιπόν, επιλέγεται ο φετινός προορισμός να είναι η Λέσβος. Μιας και εδώ στην καρδιά του Αιγαίου διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων. Εδώ από τη Λέσβο οι χιλιάδες κατασκηνωτές μαζί με το λαό και τη νεολαία του νησιού θα βροντοφωνάξουμε ότι οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, δεν έχουμε κανέναν λόγο να «φαγωνόμαστε» για τα συμφέροντα των λίγων. Θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. (…)

Όπως κάθε χρόνο, ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοιμάζεται! Δεκάδες νέοι -μέλη και φίλοι της ΚΝΕ στο νησί- καλλιτέχνες, ιστορικοί-συγγραφείς και πάρα πολλοί άλλοι ετοιμάζουν με πολύ μεράκι τις πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλες συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, εκδρομές και αφιερώματα για την ιστορία του κόκκινου νησιού μας, αγώνες ποδοσφαίρου και beach-volley, είναι μονάχα λίγα από όσα θα περιλαμβάνει το διήμερο.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία εδώ στο spot της ΚΝΕ στην πλατεία Σαπφούς, να κάνουμε μικρά «spoilers» για τις μεγάλες και όμορφες εκδηλώσεις που ετοιμάζονται και πολλά άλλα…».

Το πρόγραμμα του διήμερου 18-19 Ιούνη 2021 στο σποτ της ΚΝΕ

Το διήμερο Παρασκευή 18 – Σάββατο 19 Ιούνη, θα πραγματοποιηθούν στο σποτ της ΚΝΕ εκδηλώσεις αφιερωμένες στην 20η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Και τις δυο ημέρες οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 19.30. Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 18 Ιούνη 2021, θα γίνει συζήτηση για τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και το ρατσισμό, ενώ θα ακολουθήσει παιχνίδι ερωτήσεων για τον πόλεμο για τους μαθητές και τους μικρούς φίλους μας. Τα έργα του Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού θα παρουσιαστούν την Πέμπτη 8 Ιούλη στο χώρο του Διημέρου, όπου θα βραβευτούν οι νικητές και θα δοθεί αναμνηστικό σε όλους τους συμμετέχοντες.

  • Το Σάββατο 19 Ιούνη 2021, θα πραγματοποιηθεί δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Η έκφραση της πραγματικής αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπου υπάρχουν στρατόπεδα-φυλακές είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι». Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με χορό και μουσική, παρέα με τους RAD».

Αργότερα, το απόγευμα, η μεγάλη εξόρμηση συνεχίστηκε στο spot της ΚΝΕ, ενώ παράλληλα μέσα σε γιορτινό κλίμα, με  τα τραγούδια που ακούγονταν από την ταράτσα των γραφείων της Κομματικής Οργάνωσης, «στολίστηκε» η πρόσοψη του κτιρίου με το σύνθημα του φετινού Διημέρου.

Στη μάχη της προετοιμασίας για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ.

Οι μέρες για το 30ο ταξίδι του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, του μοναδικού αυτού θεσμού, μετρούν πλέον αντίστροφα.

Οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ επιφορτίζονται φέτος με την ιδιαίτερη «αποστολή» να φιλοξενήσουν το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στο νησί της Λέσβου.

Ήδη, δεκάδες μέλη της ΚΝΕ έχουν ριχτεί στη μάχη, προκειμένου να είναι «όλα έτοιμα», για να υποδεχτούν τους κατασκηνωτές στη Μυτιλήνη, για να φτάσει το σύνθημα του Διημέρου σε εκατοντάδες νέους και νέες.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αιγαίου της ΚΝΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «όσα μίλια μακριά κι αν στέκονται τα νησιά μας το ένα με το άλλο, οι μάχες που δίνουμε είναι κοινές! Γιατί αφορούν το πώς θα κερδηθούν όλο και περισσότεροι νέοι με την επαναστατική πάλη, πώς θα μπουν στον αγώνα για το δικό μας μέλλον, το σοσιαλισμό!

Όσα μίλια μακριά κι αν στέκονται τα νησιά μας, τη χρονιά που πέρασε, δώσαμε σημαντικές μάχες όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Μπήκαμε μπροστά για να εκφραστεί η αγωνιστική διάθεση των φοιτητών, πρωτοστατήσαμε στους μεγάλους μαθητικούς αγώνες, πήραμε πολύμορφες πρωτοβουλίες, διακινήσαμε σε εκατοντάδες νέους και νέες τις θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος.

Το Διήμερο αποτελεί τόπο συνάντησης για όλους αυτούς τους νέους και τις νέες! Ανεβάζουμε λοιπόν τις μηχανές στο φουλ. Αξιοποιούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα για ένα Διήμερο που θα αφήσει ιστορία!

Ανεβάζουμε τον πήχη, τις μέρες που απομένουν δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων από τα νησιά του Αιγαίου. Τώρα είναι η ώρα οι Οργανώσεις Αιγαίου της ΚΝΕ να βάλουμε τις μηχανές στο φουλ! Θέτουμε τους πιο φιλόδοξους στόχους. Καταστρώνουμε σχέδιο πανεξόρμησης μέχρι και το Διήμερο!

Ξεκινάμε στις 18, 19 και 20 Ιούνη να οργώνουμε με τα υλικά του Διημέρου πλατείες, στέκια μαθητών και νέων, σχολεία και γήπεδα. Να φτάσει παντού το σύνθημα του Διημέρου!».

Οι περιοδείες που έχουν προγραμματιστεί είναι:

  • Ρόδος:-Σάββατο 18/6,  πλατεία Κύπρου 18.00

  • Χίος:-Παρασκευή 18/6,  Απλωταριά 18.30

-Σάββατο 19/6,  Φάρκαινα 18.30

-Κυριακή 20/6,  Λαγκάδα 18.30

  • Ικαρία:-Σάββατο 19/6, 15.00, πλατεία Ευδήλου

  • Λήμνος: Σάββατο 19/6,  20.00 Μύρινα

-Κυριακή 20/6 20.00,  Κάσπακας

  • Κως:-Σάββατο 19/6, 19.30, πλατείες Ελευθερίας, Καζούλη και Κονίτσης

  • Σύρος:-Σάββατο 19/6, 19.30, στα σχολικά συγκροτήματα.#