Η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας στο 30όΑντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη.

Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα προετοιμάζονται για το Διήμερο της Οργάνωσης. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν θα είναι μόνοι!

Στο 30όΑντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της αδερφής οργάνωσης, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας (Türkiye Komünist Gençliği), που θα πάρει μέρος με πλούσιο πολιτικό – πολιτισμικό πρόγραμμα, συζητήσεις, κοινές δραστηριότητες ανάμεσα στην ΚΝΕ και την ΚΝΤ.

Οι δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν δεν ήταν λίγες, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των συντρόφων από την απέναντι μεριά του Αιγαίου. Μεγάλη, όμως, ήταν και η θέληση από τις δύο μεριές, την ώρα που οι αστικές τάξεις έχουν βγάλει τα μαχαίρια και καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών, να σταλεί απάντηση ότι οι λαοί των δύο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, ότι παλεύουν μαζί, για το δικό τους μέλλον, απέναντι στα συμφέροντα των καπιταλιστών. Γιατί, όπως λέει και το σύνθημα του 30ού Διημέρου, «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον».

Η ΚΝΕ και η ΚΝΤ έχουν άλλωστε πλούσια, πολύχρονη πείρα από τον συντονισμό της δράσης τους: Οι δύο Κομμουνιστικές Νεολαίες ακολουθούν τα βήματα που χαράσσουν το ΚΚΕ και το ΚΚΤ αντίστοιχα, ανοίγοντας δρόμους μέσα από τη συντονισμένη δράση τους, τις κοινές τοποθετήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά παζάρια των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, ενάντια στην εμπλοκή των χωρών μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εκφράζοντας και οργανώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Με τις κοινές πρωτοβουλίες των δυνάμεών τους την περασμένη χρονιά στο φοιτητικό κίνημα, τις κοινές ανακοινώσεις καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και εγκλημάτων, που υπογράφονται από δεκάδες Κομμουνιστικές Νεολαίες, τις εκδηλώσεις τους, όπου ανταλλάσσουν πείρα, αντλούν θάρρος και μαχητικότητα, για να γίνονται πιο ικανοί στην πάλη για τον σοσιαλισμό.

Γι’ αυτήν την πάλη, για να κερδίζεται η νέα γενιά της γειτονικής χώρας με τις αξίες του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, παλεύει καθημερινά η ΚΝ Τουρκίας, η οργάνωση νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, όπως και η ΚΝΕ στη χώρα μας. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες παρεμβαίνει πολύμορφα στη νεολαία. Δρα ενάντια στο σκοταδισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση μέσα από διάφορα κανάλια – θρησκευτικές οργανώσεις, το εκπαιδευτικό σύστημα κ.λπ. – αλλά και στον αστικό κοσμοπολιτισμό, που πλασάρεται ως η δήθεν «προοδευτική» απάντηση. Είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων των μαθητών, φοιτητών και νέων εργατών προσανατολίζοντας την πάλη ενάντια στην πολιτική της αστικής τάξης.

Γι’ αυτό η συνάντηση είναι ξεχωριστή φέτος. Ὅπως λέει στον «Ριζοσπάστη» η Στέλλα Δήμου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, «στο φετινό επετειακό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια μοναδικών προορισμών, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε με τους συντρόφους μας από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, να αναδείξουμε την κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, πολέμους, κρίσεις, προσφυγιά.

Γι’ αυτό επιλέξαμε το σύνθημα “Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος είναι ο εχθρός. ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!“.

Θέλουμε να φωτίσουμε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη κάθε λαού ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Οι λαοί έχουν συμφέρον να χαράξουν τη δική τους πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας και όχι να ταχθούν με τη μία ή την άλλη πλευρά της αστικής διαχείρισης, με τα καλέσματα για “εθνική ομοψυχία”, που τελικά είναι “ομοψυχία για να κερδίζουν οι λίγοι και να μαραζώνουν οι πολλοί”.

Υπάρχουν δύο Τουρκίες και δύο Ελλάδες“, έγραφε ο μεγάλος Τούρκος ποιητής Ναζίμ Χικμέτ, τον οποίο θα τιμήσουμε στο αφιέρωμα μαζί με τον δικό μας Γιάννη Ρίτσο… Και συνέχιζε: “Η μια είναι η Ελλάδα του Μπελογιάννη και των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που υποφέρουν στις φυλακές. Η πατρίδα του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η γνήσια Ελλάδα. Είναι η Τουρκία με τους χιλιάδες Τούρκους πατριώτες, που σαπίζουν στα μπουντρούμια. Η Τουρκία του τουρκικού λαού. Αυτή είναι η γνήσια Τουρκία“.

Συνεχίζουμε με πείσμα… Για τις μάχες που δίνουμε καθημερινά η ΚΝΕ με την ΚΝ Τουρκίας για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, για τη φιλία των λαών, το σοσιαλισμό».

Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας: Έχουμε τον ίδιο εχθρό στις χώρες μας!

Δήλωση της ΚΝ Τουρκίας για τη συμμετοχή της στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο

Σε δήλωσή της για τη συμμετοχή της στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, η Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, σας στέλνουμε θερμούς χαιρετισμούς από την Τουρκία.

Ως Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας (ΤΚG), είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συναντηθούμε μαζί σας στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο έχει μεγάλη σημασία για τους νέους των δύο χωρών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουμε συνεχώς τα εμπόδια που μας βάζει στη ζωή μας ο ιμπεριαλισμός, κάτι που σημαίνει όχι χρειάζεται να εντείνουμε την κοινή πάλη και τη συνεργασία μας.

Εδώ και δεκαετίες, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υλοποιούν αιματηρά σχέδια στην περιοχή μας. Οι βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Συρίας και της Λιβύης είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Γνωρίζουμε τους κινδύνους για το μέλλον: Οι κυβερνήσεις και στις δύο χώρες εφαρμόζουν την ίδια ατζέντα, προκειμένου να κρύψουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χρησιμοποιούν την εθνικιστική ρητορική ως εργαλείο.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, έχουμε μια κοινή απάντηση ως ΚΝΕ και Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας. Και με το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο θα υψώσουμε τη φωνή αυτής της απάντησής μας: Εχουμε τον ίδιο εχθρό στις χώρες μας, οι ίδιες αντιδραστικές δυνάμεις κλέβουν το μέλλον μας, γι’ αυτό θα δώσουμε την απάντησή μας ανατρέποντας τον καπιταλισμό. Η Ιστορία έχει ήδη αποδείξει ότι τα Κομμουνιστικά Κόμματα θα ανοίξουν το δρόμο για το σοσιαλισμό στο κρίσιμο σταυροδρόμι της Ιστορίας. Ως νέοι αγωνιστές του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και του ΚΚΕ, είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον ανήκει στο σοσιαλισμό και εμείς θα οργανώσουμε το μέλλον!».#