Μεγάλη πορεία και πολιτική συγκέντρωση στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Συγκλονιστική πορεία και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

«Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!»
Συνεχίζει να γράφει ιστορία το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, καθώς, όπως μαρτυρούν κάτοικοι, δεν έχει ξαναγίνει τόσο μεγάλη και δυναμική πορεία του  ΚΚΕ στο νησί. Το λιμάνι έχει κατακλυστεί από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, ενώ με ένα ακόμα θερμό χειροκρότημα έγιναν δεκτοί οι σύντροφοι από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας στο χώρο της συγκέντρωσης. Το μήνυμα της φιλίας των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης ηχεί απόψε με τον πιο δυνατό τρόπο από τη Μυτιλήνη.
Καταχειροκροτούμενοι έφτασαν στη συγκέντρωση οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κεμάλ Οκουγιάν.

Με μια συγκλονιστική πορεία και συγκέντρωση στη Μυτιλήνη πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ιστορία το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, καταλαμβάνοντας ξεχωριστή θέση στην πορεία των 30 χρόνων που η Οργάνωση διοργανώνει -από τις Πρέσπες το 1991- το αγωνιστικό αντάμωμα φίλων και μελών από όλη τη χώρα.
Ξεχωριστό και το μήνυμά του «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» που έστειλαν τόσο η ΚΝΕ όσο και η ΚΝ Τουρκίας.

Στη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς χαιρέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «ο πραγματικός εχθρός δεν είναι οι γείτονες λαοί, αλλά ο καπιταλισμός, τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους». Στον χαιρετισμό του ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, σημείωσε πως «οι κομμουνιστές της Ελλάδας και της Τουρκίας αντλούν δύναμη ο ένας από τον άλλο και θα νικήσουν».«Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών!», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Κώστα Ρήγα, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ. Καταχειροκροτούμενος καλωσόρισε τους συντρόφους από την Τουρκία.

Κώστας Ρήγας: Εντείνουμε τη δράση μας για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών μας σε Ελλάδα και Τουρκία

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Καταχειροκροτούμενος καλωσόρισε τους συντρόφους από την Τουρκία και τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποτελεί για μας, τα μέλη και του φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λέσβο μεγάλη τιμή η φιλοξενία αυτού του θεσμού, που συνεχίζει το ταξίδι του για 30 χρόνια. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση η σημαντική στήριξη και το ενδιαφέρον από σημαντικό τμήμα του λαού και της νεολαίας του νησιού, που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις, σε πείσμα ορισμένων αντιδραστικών φωνών, αλλά και της ηγεσίας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί προφανώς τους ενοχλεί το αντιιμπεριαλιστικό τους περιεχόμενο».

Πρόσθεσε πως «με αισιοδοξία συνεχίζουμε, αξιοποιούμε τη δυναμική της ιστορικής πείρας, με πείσμα εντείνουμε τη δράση μας εδώ στο νησί, με όπλο την επαναστατική πρόταση του Κόμματός μας, για τη συσπείρωση νέων δυνάμεων εργαζομένων και νεολαίας, για να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών μας σε Ελλάδα και Τουρκία, μέχρι την τελική νίκη».


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κλείσιμο της ομιλίας του Ν. Αμπατιέλου, την ώρα που από τα μεγάφωνα ακουγόταν η «Διεθνής», άναψαν 30 δάδες όσα και τα Διήμερα της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη στιγμή στη συγκέντρωση ήταν η βράβευση του Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚ Τουρκίας με το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί». Ο Κεμάλ Οκουγιάν προσέφερε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πορτρέτο του Νίκου Ζαχαριάδη, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον κομμουνιστή καλλιτέχνη Ιρφάν Ερτέλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υποδειγματική ήταν για μια ακόμα φορά η τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας τόσο στη συγκέντρωση όσο και στην κατασκήνωση από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ. #