Να αποκατασταθούν οι ζημιές από την πυρκαγιά στον αγροτικό-κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό του Μεσότοπου.

«Να γίνει άμεσα αποκατάσταση των ζημιών (λόγω της καταστροφής του κτιρίου, των γραφείων, των ζωοτροφών και άλλων μηχανημάτων)», ζητά η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, αναφορικά με την πυρκαγιά στον αγροτικό-κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό του Μεσότοπου.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε, σημειώνει σε σχόλιό της, «από τις πρώτες πρωινές ώρες, κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο του Συνεταιρισμού».

Την εξάπλωση της φωτιάς στο κτίριο, επισημαίνει, «δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι αγωνιώδεις προσπάθειες κατοίκων, αγροτών, εργαζομένων του Συνεταιρισμού αλλά και των πυροσβεστών».

Στο χώρο της πυρκαγιάς κατά την κατάσβεση, αναφέρει, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου, Κώστα Ρήγα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης, καταλήγει, «πρέπει άμεσα:

  • Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

  • Να γίνει άμεσα αποκατάσταση των ζημιών (λόγω της καταστροφής του κτιρίου, των γραφείων, των ζωοτροφών και άλλων μηχανημάτων).

  • Να γίνει άμεση καταγραφή για τις ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί και φυσικά πρόσωπα».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, με ανακοίνωσή της, «εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγρότες – κτηνοτρόφους, μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων του, εφοδίων και ζωοτροφών που βρίσκονταν μέσα. Καταστράφηκε μια περιουσία που δημιουργήθηκε από το φιλότιμο, το μεράκι και το υστέρημα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, πρώτες ύλες και προϊόντα αλλά και στην οικονομική στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών μέλη του συνεταιρισμού που θα βρεθούν σε ακόμα πιο δυσχερή οικονομική σχέση από αυτή που βιώνουν καθημερινά». #