«Μαθητές καθηγητές – ενωμένοι νικητές» Δυναμική και με παλμό ήταν η κινητοποίηση των μαθητών και των καθηγητών το πρωί της Δευτέρας

Την Δευτέρα 11 Οκτώβρη 2021, μαθητές και καθηγητές έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα που ακούστηκε μέχρι το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι: Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης θα καταργηθούν στους δρόμους, με τον κοινό τους αγώνα.

Με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν η συγκέντρωση και η διαδήλωση ενάντια στο αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης, διεκδικώντας ταυτόχρονα την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, ένα δωρεάν, σύγχρονο, δημόσιο σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, εκπαιδευτικούς «όρθιους», πραγματικούς παιδαγωγούς και όχι σκυμμένους, απλούς διεκπεραιωτές των αντιλαϊκών πολιτικών.

Οι εκπαιδευτικοί της Λέσβου έστειλαν ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει με τις αλλεπάλληλες αγωγές του υπουργείου Παιδείας σε βάρος της απεργίας-αποχής από την αντιδραστική αξιολόγηση, ενώ καταδίκασαν και τον αντεργατικό νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση τον οποίο η απεργία-αποχή κρίθηκε παράνομη.

Συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου με τα πανό και τις πικέτες που αποτύπωναν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια περίμεναν τα παιδιά τους, τους μαθητές τους που βρισκόταν και αυτοί στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν το σχολειό που θα δίνει σύγχρονα εφόδια μόρφωσης.

Μαθητές από τα σχολεία της Μυτιλήνης αλλά και από το ΓΕΛ Μανταμάδου, ξεκίνησαν από τα Κεντρικά Λύκεια όπου είχε δοθεί το αγωνιστικό ραντεβού.

Με κύρια αιτήματα την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, δεκάδες μαθητές κατευθύνθηκαν προς το κτήριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου τους υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα οι συγκεντρωμένοι απεργοί εκπαιδευτικοί-δάσκαλοί τους.

Έτσι έδωσαν ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας, διεκδικώντας ταυτόχρονα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Δάσκαλοι και μαθητές ένωσαν τη φωνή και τη γροθιά τους και πορεύτηκαν μέσα από τους δρόμους και την αγορά της πόλης, καταλήγοντας στην πλατεία Σαπφούς, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τράπεζα ΕΒΕ μας διώχνει απ’ τα σχολεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία» και «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία για κάθε μαθητή».

Στο τέλος της συγκέντρωσης οι μαθητές δημιούργησαν Συντονιστική Επιτροπή για να οργανώσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.#