Πανεξόρμηση με πολιτικές δραστηριότητες της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ»

Με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» της 2-3 Οκτώβρη 2021, η ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το «Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ» το οποίο απευθύνει προς τους μισθωτούς εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, τους αγωνιζόμενους επιστήμονες και καλλιτέχνες, όλους όσοι «ανησυχούν, αγανακτούν και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση».

Το Κάλεσμα διακινείται ήδη σε χιλιάδες ανθρώπους της βιοπάλης και η πανεξόρμηση αυτή των  Κομματικών Οργανώσεων με τον «Ριζοσπάστη» αποτελεί αφετηρία για ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ, με πλούσιο και πολύμορφο πρόγραμμα παρεμβάσεων, περιοδειών, συσκέψεων, συγκεντρώσεων και εξορμήσεων.

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι το Κάλεσμα να αξιοποιηθεί πλατιά, ως βάση συζήτησης με τον λαό και τη νεολαία, αλλά και ως όπλο για να οργανώσουν με καλύτερους όρους την πάλη και την αντεπίθεσή τους.

Το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν την υπόθεση, έτσι ώστε να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης γύρω από όλα τα κρίσιμα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, τα οποία οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως είναι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, με αιχμή την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και η διαμόρφωση του λεγόμενου «νέου ΕΣΥ», η ακρίβεια και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές, η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, κ.λπ.

Όλοι στη μάχη για να φτάσει παντού, σε όλη τη Λέσβο, το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ».

Με ένα μεγάλο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών τα στελέχη και μέλη της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ «οργώνουν», από το Σάββατο 2 Οκτωβρη 2021, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, έχοντας στο χέρι το Ριζοσπάστη με το «Κάλεσμα Αγωνιστικής Συμπόρευσης με το ΚΚΕ», απευθυνόμενοι σε κάθε εργαζόμενο, στην νεολαία, στους αγρότες και στις γυναίκες, τονίζοντας, ότι «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».

Το πρόγραμμα της πολιτικής δραστηριότητας το Σάββατο 2 Οκτώβρη 2021 ήταν:

  • Περιοδεία πραγματοποίησε στα χωριά της Γέρας, η Νίκη Τσιριγώτη, Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης».

  • Περιοδεία πραγματοποίησε στη Θερμή, ο Στρατή Κόμβος, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης.

  • Περιοδεία πραγματοποίησε στην αγορά της Μυτιλήνης κλιμάκιο με επικεφαλής τη Δήμητρα Νιαβή, στέλεχος του ΚΚΕ

Το πρόγραμμα της πολιτικής δραστηριότητας της Κυριακής 3 Οκτώβρη 2021 ήταν:

  • Περιοδεία το πρωί στην Αγία Παρασκευή, με επικεφαλής του κλιμακίου την βουλευτίνα Ν.Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

  • Περιοδεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με επικεφαλής την Δήμητρα Νιαβή και την Κατερίνα Καλαρουτάκου, στελέχη του ΚΚΕ.

  • Περιοδεία το απόγευμα στην Άγρα και Μεσότοπο, με επικεφαλής του κλιμακίου την βουλευτίνα Ν.Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα και τον Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, Κώστα Ρήγα.

Το πρόγραμμα της πολιτικής δραστηριότητας την Δευτέρα 4 Οκτώβρη 2021 είναι:

  • Περιοδεία στελεχών του ΚΚΕ στα Μυστεγνά και στις Ν.Κυδωνίες,

  • Περιοδεία σε χώρους δουλειάς και συναντήσεις με συνδικαλιστικά όργανα και μέλη σωματείων, με επικεφαλής τον Θοδωρή Ασλανίδη, στέλεχος του ΚΚΕ.

  • Περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με επικεφαλής τη Δήμητρα Νιαβή και τη Κατερίνα Καλαρουτάκου, στελέχη του ΚΚΕ.#