Τ. Ε. Λέσβου του ΚΚΕ: Καμιά δομή-φυλακή στο νησί, να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση

«Καμιά δομή-φυλακή στη Λέσβο. Να πάρει απάντηση η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό» τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τη βούληση και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών και ετοιμάζεται να υπογράψει τις συμβάσεις έργου για τα νέα κέντρα – φυλακές προσφύγων και μεταναστών σε Χίο και Λέσβο προχωρώντας σε απλή ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της βουλής τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου αναφέρει επίσης:

«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να προχωρά ανενόχλητη στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ ασπάζονται, είναι γελασμένη.

Η κουτοπονηριά ότι δήθεν “φτιάχνουμε δομές για να τις έχουμε… άδειες” όπως διακήρυττε ο υπουργός στη Σάμο, δεν πείθει κανέναν. Είναι γνωστό ότι το προσφυγικό – μεταναστευτικό μετατρέπεται σε εργαλείο διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Αφού με τις επεμβάσεις τους ξεριζώνουν εκατομμύρια κόσμο από τις χώρες του, έπειτα παζαρεύουν πόσους και ποιους θα πάρουν, ανάλογα με τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τους σε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Το ΚΚΕ, όπως έκανε από την αρχή, τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να μετατραπούν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ, θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική μέσα και έξω από τη Βουλή.»

Η ΤΕ Λέσβου καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της Λέσβου, που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν σταθερά για τη μόνη λύση στα προβλήματα των κατοίκων αλλά των ίδιων των κατατρεγμένων που φτάνουν στα νησιά μας και εγκλωβίζονται εδώ, να δώσουν απάντηση στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης».

Τους καλεί να δυναμώσουν την πάλη τους για:

  • Καμιά νέα δομή φυλακής ή διαλογής προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

  • Να κλείσει τώρα η δομή στο Μαυροβούνι.

  • Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν.

  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες μετά την ταυτοποίησή τους, να παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν, να ταξιδεύουν ως εκεί με ευθύνη του κράτους και της ΕΕ και να υποβάλλουν εκεί την αίτηση ασύλου.

  • Η κυβέρνηση να πιέσει για επιτροπές ασύλου εντός της Τουρκίας με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ κι από ‘κει να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.#