Ματώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη σωματεία και φορείς την Παρασκευή 10.12.21 στις 18:00.

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μπροστά και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα, αλλά και με το κύμα ακρίβειας γενικά που ματώνει τα λαϊκά νοικοκυριά καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, σωματεία και φορείς του νησιού μας σε συντονισμό για να δυναμώσουν την πάλη τους για τα ζητήματα αυτά που τους αφορούν και τους πλήττουν.

«Με όπλο μας την αλληλεγγύη υλοποιούμε το κανένας μόνος του, υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

– Δραστική μείωση στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες αλλά και σε καταστήματα.

– Μείωση των εισιτηρίων σε πλοία και αεροπλάνα καθώς και του κόστους μεταφοράς προϊόντων. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις των τελευταίων ετών καθώς και τις ανάγκες των νησιωτών.

– Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

– Να μειωθεί ο ΦΠΑ και να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μειωθούν οι φόροι στις ζωοτροφές και στα απαραίτητα προϊόντα και μέσα που χρειάζονται οι αγρότες για την παραγωγή τους.

– Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό.

– Διαγραφή χρεών εργαζομένων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων προς την εφορία.

– Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και μικρής επιχείρησης.

– Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Να μην μείνει κανένας άνεργος και εποχιακός εργαζόμενος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να μην πληρώνουν οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι στρατιώτες εισιτήρια σε πλοία και λεωφορεία.

– Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία του λαού.

Την στιγμή που οι νησιώτες βιώνουμε στο πετσί μας την αντιλαϊκή πολιτική και έχοντας τεράστιες ελλείψεις στα νησιά μας σε Υγεία, Παιδεία και σε υποδομές, οι Κυβερνήσεις χαρίζουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε εφοπλιστές, σε αεροπορικές εταιρείες και στην Fraport έχοντας εκχωρήσει τα αεροδρόμια, σε βιομηχάνους και σε τραπεζίτες.

Για το συντονισμό της δράσης μας και για να εκφραστεί η απαίτηση όλων των λαϊκών και κοινωνικών δυνάμεων στο νησί καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους της Λέσβου σε σύσκεψη την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43)».#