Συνεχίζεται, από το εργατικό κέντρο, η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για όσους το έχουν ανάγκη.

Η επιτροπή του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, των Σωματείων και των φορέων για τα ζητήματα αλληλεγγύης προς τα λαϊκά νοικοκυριά συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης μπροστά και στις ημέρες εορτών στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Βαλαωρίτου και Δαβάκη – τηλ. Επικ. 22510 28861).

Στο κάλεσμά του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Κανένας άνεργος, εργαζόμενος, συνταξιούχος, νέος, αγρότης και επαγγελματοβιοτέχνης που περνάει δύσκολες στιγμές μόνος του! Με όπλο την αλληλεγγύη μας στεκόμαστε πλάι σε όλες τις λαϊκές οικογένειες. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν ευθυνόμαστε εμείς. Ευθύνονται τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και μας πλήττουν.

Η λήψη άμεσων μέτρων για την υπεράσπιση και ενίσχυση των λαϊκών νοικοκυριών είναι επιτακτική ανάγκη!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της μεταφορικής Κασσουδάκη οι οποίοι βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη στο δρόμο και απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, να πληρωθούν μέχρι και της τελευταίας ημέρας των αδειών που τους χρωστάει η εργοδοσία, να δοθεί πλήρης αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματά τους.

Διεκδικούμε οι εργαζόμενοι των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και του ΕΟΔΥ που εργάζονται στο ΚΥΤ του Καρά Τεπε μετά από συνεχόμενες ανανεώσεις να μην πεταχτούν στον δρόμο, αλλά να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:

  • Δραστική μείωση στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και νερού σε λαϊκές οικογένειες, αλλά και σε καταστήματα.

  • Μείωση των εισιτηρίων σε πλοία και αεροπλάνα καθώς και του κόστους μεταφοράς προϊόντων. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις των τελευταίων ετών καθώς και τις ανάγκες των νησιωτών. Να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδύναμου (πολίτες και μικρές επιχειρήσεις) τα χρωστούμενα του προηγούμενου διαστήματος

  • Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

  • Να μειωθεί ο ΦΠΑ και να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να μειωθούν οι φόροι στις ζωοτροφές και στα απαραίτητα προϊόντα και μέσα που χρειάζονται οι αγρότες για την παραγωγή τους. Να μειωθούν οι φόροι στις πρώτες ύλες που χρειάζονται οι επαγγελματοβιοτέχνες.

  • Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το Προσφυγικό.

  • Διαγραφή χρεών εργαζομένων, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων προς την εφορία.

  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και μικρής επιχείρησης.

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Να μη μείνει κανένας άνεργος και εποχιακός εργαζόμενος χωρίς επίδομα ανεργίας. Να μην πληρώνουν οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι στρατιώτες εισιτήρια σε πλοία και λεωφορεία.

  • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και του Βοστάνειου Νοσοκομείου με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία του λαού».#