Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Επιτροπή Αγώνα Ερεσού για το θέμα της παραχώρησης της παραλίας σε ιδιώτες.

Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα της Ερεσού είχε χθες Κυριακή 16 Γενάρη, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτίνα του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννη Συκά και Αντώνη Πανταχό.

Η επιτροπή ζήτησε από τη βουλευτίνα να συνδράμει με όλους τους τρόπους και τις δυνάμεις που διαθέτει το Κόμμα, ώστε το ζήτημα που έχει προκύψει για την «αξιοποίηση» της παραλίας από ιδιωτικά συμφέροντα να φτάσει σε όλο το λαό του νησιού, αλλά και μέσα στη Βουλή.

Η Μ. Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΚΚΕ, το οποίο είναι αντίθετο με την παραχώρηση του αιγιαλού και των παραλιών για εκμετάλλευση από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επισήμανε ότι αυτός ο πλούτος ανήκει σε όλο τον λαό του νησιού και στους επισκέπτες του.

Τόνισε ακόμα ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των Ερεσιωτών σε αυτόν τον αγώνα του, όπως άλλωστε το αποδεικνύουν και οι ντόπιοι κομμουνιστές με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και με την ανακοίνωση που έβγαλαν και τη μοιράζουν πόρτα πόρτα σε όλους τους Ερεσιώτες, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έφεραν το θέμα και το ανέδειξαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου.

Τους υποσχέθηκε δε να φέρει το θέμα στη Βουλή, όμως ταυτόχρονα τους παρότρυνε να κάνουν κοινωνούς στον αγώνα αυτόν όλους τους Ερεσιώτες και όλο το λαό του νησιού, γιατί μόνο τότε θα έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν.

Η ανακοίνωση της ΚΟΒ Ερεσού του Κόμματος

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ερεσού του ΚΚΕ επισημαίνει πως ο αγώνας συνεχίζεται και ξεκαθαρίζει πως η παραλία «δεν είναι φιλέτο για μπίζνες ιδιωτών, που με διάφορα τερτίπια προσπαθούν να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια», αφού οι ως τώρα κινητοποιήσεις «δείχνουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτό το στολίδι μέχρι τέλους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή αποκαλύψαμε τα σχέδια για τσιμεντοποίηση της παραλίας της Ερεσού στους κατοίκους της περιοχής αλλά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω των αιρετών μας.

Στεκόμαστε, από θέση αρχής, ενάντια στις αποφάσεις των κυβερνήσεων, που διαχρονικά παραχωρούν τους αιγιαλούς και τις παραλίες στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Το στολίδι της παραλίας της Ερεσού είναι στολίδι για όλους, κατοίκους και επισκέπτες. Δεν είναι φιλέτο για μπίζνες ιδιωτών, που με διάφορα τερτίπια προσπαθούν να προχωρήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οι ως τώρα κινητοποιήσεις δείχνουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε αυτό το στολίδι μέχρι τέλους.

Καλούμε στον αγώνα κάθε Ερεσιώτη και Ερεσιώτισσα, ώστε να μαζικοποιηθεί η Επιτροπή Αγώνα από όλο τον λαό της Ερεσού και από τους αιρετούς της, μέχρι την τελική δικαίωση. Πηγαίνουμε κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που στο όνομα του κέρδους θυσιάζει το περιβάλλον, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Προσπερνάμε τις “φωνές” τύπου ΣΥΡΙΖΑ που εγκλωβίζουν τον αγώνα τους περιμένοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ για να τον εκτονώσουν και να τον μετατρέψουν σε δήθεν αντιπολιτευτικό παιχνιδάκι». #