Φωτιά στον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ. Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά-Τεπέ

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής 28 Γενάρη 2022 σε μεγάλη σκηνή στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην περιοχή Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Η σκηνή είχε «διαμερισματοποιηθεί» και σε αυτόν έμεναν 40 αιτούντες άσυλο οι οποίοι και απομακρύνθηκαν χωρίς τραυματισμούς και τοποθετήθηκαν σε νέο χώρο διαμονής.

Υπήρξε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία κατέσβησε τη φωτιά, όμως η σκηνή καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα από υπερθέρμανση καλωδίων που χρησιμοποιήθηκαν σε θερμαντικό σώμα.

Η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα σε δήλωση της για την πυρκαγιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε μέσα σε 15 μέρες σε σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά-Τεπέ, ευτυχώς χωρίς θύματα, μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί. Άραγε τί περιμένουν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης για να αντιληφθούν την αθλιότητα που επικρατεί στα Κέντρα φυλακές, κλειστές ή ανοιχτές;

  • Τί περιμένουν για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες και μετανάστες;

  • Τί περιμένουν για να υλοποιήσουν το επίμονο αίτημα του λεσβιακού λαού;

-Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά-Τεπέ.

-Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων, να τους δοθούν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, με κατάργηση όλων των συμφωνιών της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν».#