Ελπίδα για τον λαό δεν είναι όσοι τον έθαψαν στο χιόνι και στα μνημόνια

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει ήδη αποδώσει έμπρακτα μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, με τη δράση του, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης, εκεί όπου εκφράζονται οι αγωνίες των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αγροτών, των νέων, των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Απέδωσε τη μομφή του βρισκόμενο μέσα στις λαϊκές κινητοποιήσεις. Σαν τη χτεσινή, όπου δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής, μαζί με το Δήμο και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και άλλους μαζικούς φορείς, μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη διεκδίκησης για σύγχρονες υποδομές και έργα προστασίας του λαού, ενάντια στην πολιτική και στο σύστημα που θάβει τις ανάγκες του λαού στο χιόνι.

Αυτού του είδους η μομφή δεν εξαντλείται σε μια ανώδυνη και πάντως βολική για το σύστημα κριτική, για να φύγει ο Μανωλιός και να’ ρθει άλλος βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς.

Μια βολική κριτική που σκοπεύει στην εκτόνωση της δίκαιης αγανάκτησης, με την παραίτηση κάποιων Υπουργών ή άλλων μεγαλοσχημόνων, το πολύ-πολύ με την εναλλαγή μιας κυβέρνησης. Για να συνεχίσει δηλαδή το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές.

Κρύβοντας ότι όσα τραγικά ζει και ξαναζεί ο λαός σε επανάληψη είναι αποτέλεσμα της ίδιας στρατηγικής που υπερασπίζεστε, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κι άλλα κόμματα. #