Συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Φλεβάρη για μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας

Να μη λείψει κανένας εργαζόμενος από το μεγάλο αγωνιστικό κάλεσμα!

Δεν αντέχουμε άλλο να παγώνουμε, να ζούμε στην ανασφάλεια, να μην έχουμε υγεία, να μην έχουμε τα βασικά.

Ως εδώ! Ο λαός του νησιού δεν είναι θύμα!

Μεγάλο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Φλεβάρη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες για μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας μας, για να ακουστεί η φωνή μας δυνατά.

Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σημειώνει:

«Δεν αντέχουμε άλλο να παγώνουμε, να ζούμε στην ανασφάλεια, να μην έχουμε υγεία, να μην έχου με τα βασικά.

Ως εδώ! Ο λαός του νησιού δεν είναι θύμα! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση και το κράτος. Η πολιτική τους μας κάνει να στενάζουμε από την ακρίβεια και την πανδημία.

Διεκδικούμε τώρα:

– Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

– Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες.

– Διαγραφή χρεών στους επαγγελματίες του εμπορίου και της εστίασης, για τα χρέη που δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας.

– Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.

– Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΜΕΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ

Συνεχίζουμε την πάλη για την προστασία του εισοδήματος, της υγείας και της ζωής μας απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που επιχειρεί η Κυβέρνηση απέναντι στους αγώνες μας.

Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου της Παρασκευής».

Τα παραπάνω αιτήματα κατέθεσε το ΠΕΚ στα πλαίσια της σύσκεψης, που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τους φορείς, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη, για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου από κοινού, την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, με αίτημα «Καμία δομή στο νησί».

Σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, να τρομοκρατήσει συμμετέχοντες διαδηλωτές στην κινητοποίηση στη Βάστρια η Διοίκηση του ΠΕΚ προειδοποιεί και απαιτεί.

«Απαντάμε με τη συμμετοχή μας στους λαϊκούς αγώνες στην επιχείρηση τρομοκράτησης της Κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές.

Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων με το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαθέτουν οι Κυβερνήσεις θα πάρει απάντηση από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, απ’ όλα τα σωματεία και τους φορείς».

Απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης στη Λέσβο

Τέσσερις αυτοδιοικητικοί και ένας συνδικαλιστής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε δικογραφία που συντάχθηκε από την Αστυνομία για τα επεισόδια κατά της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Βάστρια, την περασμένη Δευτέρα.

Για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αλλά και με φόντο το αίτημα κατά της νέας δομής, σε νέο συλλαλητήριο καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει με ανακοίνωσή της και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου με ανακοίνωσή του συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διεκδικώντας:

– Αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

– Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

– Μείωση των Δημοτικών Τελών για εργαζόμενους και επαγγελματίες.

– Προσλήψεις προσωπικού και κάλυψη κενών στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

– Μέτρα πρόληψης για την υγεία, σε Πανεπιστήμιο και σχολεία.

– Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.

– Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.

«Το Συνδικάτο μας,» τονίζεται στην ανακοίνωση, «εναντιώνεται στην προσπάθειά της Κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη Βάστρια. Να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς , συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές!».

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ, να τρομοκρατήσει συμμετέχοντες διαδηλωτές στην κινητοποίηση στη Βάστρια, όπως επιχειρεί αντίστοιχα και στη Χίο, θα πάρει απάντηση από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει μπροστά το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει κληρονομήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει ενισχύσει, για να ποινικοποιήσει την πάλη των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Ο σχηματισμός δικογραφίας, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη Βάστρια, στις 7 Φλεβάρη, μέσα απ’ την οποία στοχοποιείται η δράση συνδικαλιστών και αιρετών και επιχειρείται η ποινικοποίησής της, προδίδει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν έχει στόχο μόνο όσους διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για τη μετατροπή των νησιών σε αποθήκες ψυχών. Έχει στόχο την πλειοψηφία του λαού, ώστε να κλειστεί στο καβούκι του, να μη διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του, να αποδεχτεί την πολιτική που τον καταδικάζει στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Έχει στόχο τους μαζικούς φορείς και τα όργανα του εργατικού και αγροτικού κινήματος, που πρωτοστατούν στην πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος.

Αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Θα πάρει απάντηση από τις μαζικές και δίκαιες κινητοποιήσεις, των σωματείων, των φορέων, των συλλόγων. Θα πάρει απάντηση από το δυνάμωμα της διεκδίκησης του λαού, που βάζει μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες του. Πρώτη απάντηση θα είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου την Παρασκευή 18:30 στην πλατεία Σαπφούς.»#