Η κυβέρνηση της ΝΔ προκαλεί για άλλη μια φορά!

Καλούνται σε απολογία διαδηλωτές και μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση της κινητοποίησης στη Βάστρια, ενάντια στη δημιουργία φυλακής-δομής.

Η κίνηση αυτή αποτελεί κλιμάκωση του αυταρχισμού αλλά και της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, με την αξιοποίηση του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που είναι σε ισχύ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ενοχοποιούνται αγωνιστικές δράσεις και διεκδικήσεις σωματείων, συλλόγων επειδή στο τέλος μιας μαζικής διαδήλωσης – συγκέντρωσης μπορεί να γίνουν ορισμένα έκτροπα.

Υπόλογη για όσα έγιναν στη Βάστρια είναι η κυβέρνηση, η πολιτική που υλοποιεί, ο αυταρχισμός και η καταστολή για να περάσουν απρόσκοπτα τα σχέδια της ΕΕ. Δεν είναι ούτε οι διαδηλωτές, ούτε οι μαζικοί φορείς, ούτε οι εκπρόσωποι τους, που μάλιστα εκφράζουν τη θέληση της πλειοψηφίας του Λεσβιακού λαού.

Η κυβέρνηση είναι για ακόμα μια φορά γελασμένη, εάν νομίζει ότι με κλήσεις για εξηγήσεις προς διαδηλωτές, αιρετούς και συνδικαλιστές θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του λεσβιακού λαού που παλεύει για να μη γίνει το νησί μας αποθήκη – ψυχών της ΕΕ.

Είναι πρόκληση να μιλάνε για βία αυτοί που παρά τη θέληση του λεσβιακού λαού επιχειρούν να φτιάξουν δομή – φυλακή προσφύγων και μεταναστών, μέσα στο καταπράσινο δάσος.

Είναι πρόκληση αυτοί που λένε πως δεν έχουν χρήματα για την υγεία του λαού, για μισθούς και συντάξεις, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος που πλήττεται από την ακρίβεια, να έχουν χρήματα για το χτίσιμο της δομής – φυλακής.#