Φοιτητικές εκλογές 2022. Σαρωτική άνοδο στις σχολές της Μυτιλήνης κατέγραψε η ΠΚΣ, ενώ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη πανελλαδικά

Ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη, 18 Μάη, με σαρωτική άνοδο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. και στη Μυτιλήνη! Πανελλαδικά η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε σε 1η δύναμη με 33,43%. Στη Μυτιλήνη κατέγραψε άνοδο από 17% (2019) σε 34% (2022), ενώ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική στο τμήμα Ωκεανογραφίας με αυτοδυναμία 52,50%.

Σε ανακοίνωση του το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ αναφέρει:

«Με χιλιάδες «κόκκινα γαρύφαλλα» στις κάλπες οι φοιτητές ανέδειξαν την «Πανσπουδαστική ΚΣ» πρώτη δύναμη πανελλαδικά στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης για τους συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα. Η «Πανσπουδαστική ΚΣ» συγκέντρωσε ποσοστό 33,43%, το μεγαλύτερό της εδώ και δεκαετίες, και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε 15 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και σε 118 Συλλόγους!

Το μήνυμα της διεκδίκησης και του αγώνα στάλθηκε και από όλες τις σχολές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και εδώ στο νησί μας, κόντρα στα σχέδια της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ που προσπάθησε να νοθεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνοντας να ψηφίσουν σώματα ασφαλείας καθώς και ανθρώπους που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν είχαν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο. Αξιοποίησε ακόμα και τις εφορευτικές επιτροπές για να βγάζουν άκυρα τα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ όπως έγινε στη σχολή της Ωκεανογραφίας.

Το σχέδιο τους έμεινε στα χαρτιά! Η κυβερνητική πολιτική καταδικάστηκε σε όλες τις σχολές με τη μεγάλη πτώση της ΔΑΠ/ΝΔΦΚ και τη μεγάλη άνοδο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Την καλούμε να σταματήσει τα ψέματα και να δεχτεί την ήττα της διότι προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά.

Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες σε όλες τις σχολές είναι η αποστομωτική απάντηση των φοιτητών που έχουν περάσει από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια.

Οι νέοι και οι νέες που πάλεψαν και στο νησί μας για να γίνουν φοιτητές ξανά, με την στάση τους, έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για να πάρουν τους συλλόγους στα χέρια τους.

Στη Μυτιλήνη οι φοιτητές και οι φοιτήτριες άφησαν στην ανυπαρξία τους και τις δυνάμεις του «βάζω πλάτη παντού» και του «θα λογαριαστούμε μετά «Η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο καθώς σύσσωμη η ΠΑΣΠ Μυτιλήνης προσχώρησε το 2019 στην ΟΝΝΕΔ, ενώ ούτε το BLOCO (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα Πανεπιστήμια) που πανελλαδικά δίνει μάχη να περάσει το λευκό, δεν κατάφερε να έχει υποψήφιο σε κάποιο τμήμα στη Μυτιλήνη.

Αποδεικνύεται πως όταν οι φοιτητές θέλουν, μπορούν να πάνε κόντρα στα σχέδια διάλυσης των συλλόγων τους από την κυβέρνηση, κρατώντας ζωντανά τα όνειρά τους για τις σπουδές και το Πανεπιστήμιο που έχουν ανάγκη.

Το αποφασιστικό βήμα εκατοντάδων φοιτητών στη Μυτιλήνη που έδειξαν ότι «δεν μασάνε» είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται.

Το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές.

Μόνοι τους και όλοι μας!»#