Όλοι στην πορεία ειρήνης Κυριακή 22 Μάη 6.00 μμ από την Παναγιούδα στη Μυτιλήνη

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη, στις 6 μ.μ. από την Παναγιούδα προς την πλατεία Σαπφούς, απευθύνει σε όλο τον λεσβιακό λαό, τα εργατικά σωματεία, τους συνταξιούχους, τους νεολαιίστικους φορείς και τους πολιτιστικούς φορείς η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το κίνημα για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη είναι γνωστό ότι από το 1955 και από τότε σταθερά και διαχρονικά παλεύει ενάντια στον πόλεμο και τα πυρηνικά. Οι ταραγμένοι καιροί που ζούμε, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να οξύνονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, καθιστούν την γιγάντωση κινήματος όχι απλά επιτακτική, αλλά αναγκαία για τον λαό μας.

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει δημιουργήσει κινδύνους γενικευμένης σύρραξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Από την άλλη το ΝΑΤΟ προετοίμαζε το έδαφος για αυτή την κατάσταση από το 2014 όπως είναι γνωστό, χρησιμοποιώντας και τους Ναζί στο τότε πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει νομιμοποιήσει στην πράξη την εισβολή της Ρωσίας, μέσω αναρίθμητων επεμβάσεων από τη Γιουγκοσλαβία έως τη Συρία.

Ο λαός μας δεν πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και φονιάδων, δεν έχει να κερδίσει τίποτα μέσα από το ΝΑΤΟ. Άλλωστε, η ίδια η συμμαχία δεν παίρνει θέση σε ό,τι αφορά τα ελληνικά σύνορα και τη διένεξη με την Τουρκία, καθιστώντας σε όλους σαφές ότι δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης, αλλά το αντίθετο, παράγοντας επεμβάσεων και εδαφικών αναδιαρθρώσεων, με την μόνη προϋπόθεση να μην επηρεάζονται τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί όλο τον Λεσβιακό Λαό να παλέψει ενάντια στις πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη. Καλεί όλα τα εργατικά σωματεία, τους συνταξιούχους, τους νεολαιίστικους φορείς, τους πολιτιστικούς φορείς στην Πορεία Ειρήνης από την Παναγιούδα στην Πλατεία Σαπφούς, την Κυριακή, 22 Μαΐου στις 6 μ.μ, με σκοπό:

► Να καταδικάσουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία

► Να καταδικάσουμε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ

► Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Ουκρανικό λαό

► Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σε όλες τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ τώρα

► Να κλείσουν οι ξένες βάσεις

► Να μην έχει η χώρα μας καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.


Η νέα σύνθεση της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου αποτελείται από:

Πρόεδρος: Γαλής Νάσος

Αντιπρόεδρος: Κλαδίτης Παναγιώτης

Γραμματέας: Συκάς Γιώργος

Μέλη: Τσιλικλή Καλλιόπη, Καλαρουτάκου Κατερίνα, Καλαϊτζόγλου Αθανασία, Μακροθανάση Ερατώ, Αμπελογιάννης Βασίλης».#