Μεγάλη δασική Πυρκαγιά στα Βατερά. Φτάνει πια! Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό!

Για άλλη μια φορά, διαψεύστηκαν οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ετοιμότητας.

Αυτό αποδεικνύεται από την τεράστια καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα εξαφανίζοντας σπίτια, επαγγελματικούς χώρους, ελαιοκτήματα και χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στην περιοχή των Βατερών, της Βρίσας και του Σταυρού.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, η ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης και διάλυσης των δασικών υπηρεσιών,των ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό και μέσα στην Πυροσβεστική, της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών σχεδιασμών στα καμένα.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που το καλοκαίρι καίγονται, τον χειμώνα πνίγονται και παγώνουν, πρέπει να πουν ένα μεγάλο «φτάνει πια», να κάνουν την οργή και την αγανάκτησή τους οργανωμένο αγώνα διεκδίκησης για τη ζωή που τους ανήκει. Σε αυτή την κατεύθυνση οργανώνουν την πάλη τους τα ταξικά εργατικά συνδικάτα και το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Στην πρώτη γραμμή αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον λαό βρέθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ήταν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή των Βατερών δίνοντας μάχη με τις φλόγες, οργανώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη, με σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της καταστροφής κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με τον Κώστα Ρήγα, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής και τη βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηκάκα. #