Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην Πλ. Σαπφούς. Συγκέντρωση και πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη

Με ανακοίνωση-κάλεσμα η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου απευθύνεται και καλεί τα εργατικά σωματεία, τους επαγγελματικούς φορείς, τους εργαζόμενους και την νεολαία του νησιού μας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και στην πορεία που θα ακολουθήσει για την 49 η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«49 χρόνια μετά, και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι ΗΠΑ» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. 49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν «προστατεύουν» τους λαούς, τους δολοφονούν!

Αποδεικνύεται περίτρανα και με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τον πόλεμο να συνεχίζεται σε βάρος των λαών από τη μία πλευρά αλλά σε όφελος των μονοπωλίων από την άλλη.

Σήμερα, που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, που το κύμα ακρίβειας δεν έχει σταματημό, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με αιτήματα «Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ», «Καμία εμπλοκή της χώρας μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας».

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα, αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα.

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στις 9 Νοέμβρη, σε Μυτιλήνη και Καλλονή, μας δίνουν δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους επαγγελματικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού μας, να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς και στην πορεία στο άγαλμα του Μ. Μυρογιάννη».#