Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε! Μυτιλήνη: 10:30 πλ. Σαπφούς, Καλλονή: 11:00

Απεργούμε γιατί αρκετά πλήρωσε ο λαός τους ανταγωνισμούς των μακελάρηδων – ληστών, των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας. Γιατί το θανάσιμο σπιράλ της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ έχει ήδη θανάσιμες επιπτώσεις, οι «κυρώσεις» στις οποίες πρωτοστατεί η ελληνική κυβέρνηση τσακίζουν εργαζόμενους και βιοπαλαιστές αγρότες. Γιατί ο λαός «γονατίζει» προκειμένου να χρηματοδοτούνται οι ΝΑΤΟικές ανάγκες. Η αντιλαϊκή επίθεση που ξεκινάει από το μεροκάματο φτάνει μέχρι την εμπλοκή στα πολεμοκάπηλα σχέδια που τροφοδοτούν τις αμφισβητήσεις συνόρων και «διευθετήσεις» που κατοχυρώνονται με αιματηρές θυσίες. Γιατί μόνο ένας λαός οργανωμένος και διεκδικητής μπορεί να βάλει φρένο σ’ αυτόν τον κατήφορο, να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα και ταυτόχρονα να οικοδομήσει σχέσεις αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς.

* * *

Απεργούμε γιατί ήρθε η ώρα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας.

Γιατί η απάντηση σε αυτήν τη βαρβαρότητα δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο. Ήδη η πιο παραγωγική γενιά των εργαζομένων δεν έχει δει τίποτα άλλο στη ζωή της πέρα από απανωτές κρίσεις, έχει συσσωρεύσει τεράστια πείρα από το τι σημαίνει η αναμονή και η αναζήτηση «σωτήρα», έχει δοκιμάσει «κυβερνητικές» λύσεις αλλά και τις λογικές «να διώξουμε τον έναν «χαλίφη» για να έρθει ο επόμενος».

Γιατί σήμερα, εδώ και τώρα, πρέπει να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα της επιβίωσης, αφού όλοι πια το βλέπουν ότι από μήνα σε μήνα και από βδομάδα σε βδομάδα η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. #