Η «βάπτιση» των νησιών του Αιγαίου ως «ΝΑΤΟϊκών νησιών» πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει το λαό. Δήλωση της βουλευτίνας Λέσβου του ΚΚΕ Μ. Κομνηνάκα

Η πρόσφατη «βάπτιση» των ελληνικών νησιών του Αιγαίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως «ΝΑΤΟικών νησιών», σε μια περίοδο που ενισχύονται οι τουρκικές αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, πρέπει να ανησυχήσει και να προβληματίσει το λαό.

Αυτός ο χαρακτηρισμός δεν έγινε «εκ παραδρομής». Είναι ένας κρίκος σε μια πολύ μακριά αλυσίδα παρόμοιων δηλώσεων που ρίχνουν «νερό στον μύλο» των διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά και ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για ένα ειδικό καθεστώς στα νησιά και για λύσεις «συνδιαχείρισης» και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το ΝΑΤΟ.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνη της, ούτε σ’ αυτή την επιλογή. Με τη λογική ότι όλη η χώρα και το Αιγαίο είναι Νατοϊκό έδαφος, με το να πλασάρονται οι «λυκοσυμμαχίες» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ ως εγγυητές των συνόρων, για να δικαιολογείται η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδιά τους, συμφωνούν και συστρατεύονται αναφανδόν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ανοικτή επιστολή που πρόσφατα απηύθυνε το ΚΚΕ προς το λαό των νησιών, καλώντας τον σε συμπόρευση για να αποτραπούν αυτοί οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί, αποδεικνύεται πολύ επίκαιρη και χρήσιμη.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει και να ματαιώσει τα επικίνδυνα Νατοϊκά σχέδια που οδηγούν σε συνδιαχείριση και αλλαγές συνόρων στο Αιγαίο.#