10+1 λόγοι για να ψηφίσουμε ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!

10+1 λόγοι για να ψηφίσουμε ΚΚΕ στις 25 Ιουνίου, παραθέτει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για την ερχόμενη εκλογική μάχη, προσθέτοντας «Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ! Ο φόβος τους, η ελπίδα μας!».

Συγκεκριμένα:

1. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί η ελπίδα βρίσκεται στην αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής, στη συλλογική διεκδίκηση, στους νέους δυναμικούς αγώνες. Σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης που ζήσαμε, το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραμμή.

2. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει το «know how» να οδηγήσει σε ήττες την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ. Το έκανε στα Πανεπιστήμια, με την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. σε 1η δύναμη πανελλαδικά στις φοιτητικές εκλογές. Το έχει κάνει σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

3. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα παλέψουμε ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, που έχουν φτιάξει με τους νόμους τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

4. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί τα άλλα κόμματα θα βάλουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. Συμφωνούν στα «μεγάλα», έχουν δεσμεύσεις στην ΕΕ, στα κέρδη των λίγων. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το 70% των νόμων του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%.

5. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα αύξηση στα νοίκια και τους λογαριασμούς, τους πλειστηριασμούς που είναι στα σκαριά. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Εκεί θα είναι οι κομμουνιστές βουλευτές.

6. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα εμποδίσουμε την παραπέρα εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία που πληρώσαμε ακριβά, ειδικά στην πανδημία.

7. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την πλήρη κατάργηση της όποιας δημόσιας-δωρεάν παιδείας έχει απομείνει.

8. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα αντισταθούμε στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο σε βάρος του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής.

β Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί μαζί θα χτίσουμε ασπίδα προστασίας απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού, της ρατσιστικής βίας, της κρατικής καταστολής, του σεξισμού, της ομοφοβίας.

10. Τώρα πιο δυνατό ΚΚΕ, γιατί έχει πρόταση διακυβέρνησης-εξουσίας, με τον λαό πρωταγωνιστή, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας, της διαφθοράς και των κρίσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μέρες του φωτός…

+1. ΜΟΝΟ ΚΚΕ! «Αυτοδύναμη» αντιπολίτευση για τον λαό και τη νέα γενιά!