Πρόγευση από το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στην πλατεία Σαπφούς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ για το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό πρόγραμμα από το «Ξεκούρδιστο Μήλο» το οποίο ξεσήκωσε τον κόσμο που βρέθηκε στην πλατεία Σαπφούς.

Ακολούθησε ομιλία από τον Δημήτρη Ευσταθίου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ ο οποίος έκανε μια μικρή παρουσίαση του περιεχομένου του φετινού 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του, τονίζοντας:

«Όλοι εμείς που έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινές αγωνίες, μεγάλα όνειρα για το μέλλον, ένα μέλλον που δε σκοπεύουμε να χαρίσουμε, έχουμε πολλούς λόγους να συναντηθούμε στο Διήμερο της ΚΝΕ με χιλιάδες άλλους νέους σαν εμάς. Που προσπαθούμε να την παλέψουμε κάθε μέρα, δίνοντας ο καθένας μας την προσωπική του μάχη στη δουλειά, για να περάσει το μάθημα, για να είναι καλά στην υγεία του. Όμως, σε αυτές τις καθημερινές μάχες που δίνουμε, γινόμαστε πιο δυνατοί όταν συναντιόμαστε όλοι μαζί για τα μεγάλα ζητήματα που μας ενώνουν, για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να πάρουμε ένα πτυχίο που θα είναι μόνη προϋπόθεση για δουλειά, να έχουμε ένα σχολείο να μορφώνει πραγματικά και όχι να είναι αρένα ανταγωνισμού, για μια ζωή με δικαιώματα.

Πολλοί αναρωτιούνται: Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;

Μπορούμε να κάνουμε πολλά! Δεν είναι στο χέρι τους, είναι στο δικό μας!

Το σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να λύσει τα αδιέξοδα του.

Μπορούμε εμείς να το ανατρέψουμε!

Το Διήμερο μας λοιπόν, είναι μια μικρή εικόνα, από το πως θα είναι ο κόσμος που θα χτίσουν οι λαοί στο μέλλον. Ένας κόσμος που δε θα έχει χώρο για πολέμους, εκμετάλλευση, φτώχεια και προσφυγιά. Ένας κόσμος που τα όνειρα των νέων θα γίνονται πραγματικότητα. Για αυτόν τον κόσμο παλεύει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ σήμερα».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι με τους Rebetels.

Οι δεκάδες νέοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία μικρή γεύση από τη μουσική συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν και στις εκδηλώσεις του Διημέρου στο Άλσος Τσαμάκια, στη Μυτιλήνη 9-10-11 Ιούλη.

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!» θα γίνει στις 9, 10, 11 Ιούλη 2021, στα Τσαμάκια στην Μυτιλήνη.

Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, συνεχίζει το συναραστικό του ταξίδι για να βρεθεί στον … 30ό προορισμό του! Στο νησί της Λέσβου, στη Μυτιλήνη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

30 χρόνια με μεγάλες στιγμές, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία! Το Διήμερό μας σηματοδοτεί τη μεγάλη συνάντηση των νέων στην πάλη για το νέο κόσμο, των σύγχρονων δυνατοτήτων και της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό!

Ταξιδέψαμε από τις Πρέσπες έως τη Σούδα, από τον ηρωικό Γράμμο έως την Ακροναυπλία, διαδηλώσαμε ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις, γνωρίσαμε την ηρωική Ιστορία μας, τραγουδήσαμε και φωνάξαμε τα συνθήματά μας!

Το φετινό Διήμερο αποτελεί μια μεγάλη νεανική επίθεση! Συνεχίζουμε την «οργανωμένη απειθαρχία» στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Ο κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Δυναμώνουμε την πάλη για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Έχουμε πολλές αποδείξεις ότι τα σημερινά αδιέξοδα και οι αντιθέσεις του καπιταλισμού φανερώνουν ότι έχει ήδη ξεπεράσει τα ιστορικά όριά του. Μέσα από αυτά τα αδιέξοδα ξεπροβάλλει το μέλλον! Ο σοσιαλισμός!

Είναι πολλές οι αποδείξεις ότι σήμερα η απόφαση οργάνωσης για “να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο” είναι ο “τρόπος” στην οργή που νιώθει κάθε νέος! Για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

Με τη συμμετοχή των συντρόφων μας από την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας, προβάλλουμε την εικόνα των λαών που παλεύουν μαζί, για το δικό μας μέλλον!

Στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.

Δήλωσε συμμετοχή στο 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, στις Οργανώσεις της ΚΝΕ!

στο τηλέφωνο 6982390383,

στο e-mail:  knelesvou@gmail.com, ή

στο spot της ΚΝΕ στην Πλατεία Σαπφούς. #