Τώρα μιλάνε οι φοιτητές – Συλλαλητήριο Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Σαπφούς κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ένα «δώρο» για τους φοιτητές, την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που προστίθεται σε ένα σύνολο “μέτρων” που έχουν ένα και μοναδικό στόχο: την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών!

Με τη ζωή των φοιτητών να έχει μετατραπεί σε αγώνα επιβίωσης, με τους φοιτητές στη Μυτιλήνη να κάνουν κυριολεκτικά αγώνα φτώχειας για ένα δωμάτιο στις εστίες και ένα πιάτο φαΐ στη λέσχη, με την ακρίβεια να χτυπάει συνεχώς όλο και περισσότερο τους ίδιους και τις οικογένειες τους, με όλο και περισσότερους φοιτητές να παρατάνε τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, με πολλούς φοιτητές να αναγκάζονται να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα.

Στο Πανεπιστήμιου Αιγαίου οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος των σχολών ή των τμημάτων τους. Πολλά τμήματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της έλλειψης εστιών και του δυσβάσταχτου κόστους στέγασης.

Αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι φοιτητές είναι ένα σύγχρονο δωρεάν υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσιο πανεπιστήμιο όπου θα λαμβάνουν ολόπλευρη γνώση γύρω από το αντικείμενό τους, με το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την εργασία τους.

Οι φοιτητές γνωρίζουν από την ίδια τους την πείρα πως όταν συσπειρώθηκαν όλοι μαζί, όταν δεν έβαλαν κάτω το κεφάλι και αντιστάθηκαν, τότε πέτυχαν σημαντικές νίκες, όπως πρόσφατα έγινε με την πανεπιστημιακή αστυνομία και ανάγκασαν την κυβέρνηση να παραδεχτεί δημόσια την ήττα της.

Θα δώσουν, λοιπόν όλοι και όλες δυναμικό παρών την Πέμπτη, 18 Ιανουάριου, 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Σαπφούς, στο συλλαλητήριο κατά των ιδιωτικών πανεπιστήμιων και θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλη τη χώρα για να ακούσει καλά η κυβέρνηση ότι τα πτυχία τους ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!

Η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών καταλήγει στο κάλεσμά της:

▪ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!

▪ Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!

▪ Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!

▪ Να καταργηθεί η ΕΒΕ!

▪ Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα όχι διαβατήρια για ανεργία – μετανάστευση! Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.

▪ Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές!

▪ Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων!

Είναι ώρα αγώνα! Για τις σπουδές και τη ζωή μας! Με τους αγώνες μας έχουμε αφήσει στα χαρτιά και άλλους νόμους! Όπως την πανεπιστημιακή αστυνομία, μεγάλο μέρος του νόμου πλαίσιο για τα πανεπιστήμια και επίσης έχουμε ακυρώσει αντίστοιχη προσπάθεια για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στο παρελθόν!#