Kαθολικά δημόσιο δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους. Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», στο πλαίσιο της πανελλαδικής παν-υγειονομικής απεργίας.

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Λέσβου πραγματοποιήθηκε από εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής παν-υγειονομικής απεργίας στις 16 Ιούνη 2020.

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησαν: η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Γιατρών (ΔΗΠΑΚ), αντιπροσωπεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΠΕΚ), η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Οι απεργοί υγειονομικοί έθεσαν τα προβλήματα των δομών Υγείας της περιοχής, αλλά και συνολικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους, όπως εντατικοποίηση, ελλιπή μέτρα προστασίας και μαζί με τους μαζικούς φορείς ανέδειξαν, για  ακόμη μία φορά, το αίτημα για καθολικά δημόσιο δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους, την αναγκαιότητα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ.τ.λ. Ανέδειξαν τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της δημόσιας Υγείας που είναι τραγική και επικίνδυνη.

Επίσης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους στα καταστήματα στην αγορά της Μυτιλήνης, μοίρασε ανακοινώσεις για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών.#