Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μανταμάδο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στις 8:00 το απόγευμα, η Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μανταμάδο της Λέσβου στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής το γραμματέα της Βασίλη Αμπελογιάννη καθώς και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη.

Πλήθος κόσμου από το Μανταμάδο και τα γύρω χωριά παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα, ενώ τα μέλη της ΚΝΕ φρόντισαν για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των επισκεπτών.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χαιρετισμό από το γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ Δημήτρη Ευσταθίου, και συνεχίστηκαν με την προβολή του βίντεο της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου της ΚΝΕ για το προσφυγικό. Η κεντρική ομιλία έγινε από το Στρατή Κόμβο, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρουσίαση μελοποιημένων ποιημάτων των Ρίτσου, Βάρναλη και Λειβαδίτη από το Γιάννη Κακαρώνη και την Ερατώ Μακροθανάση.

Το πρόγραμμα έκλεισε με ρεμπέτικο από τους Rebetels με το κέφι να κρατάει μέχρι αργά.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 5 Σεπτέμβρη 2020 στο κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην πόλη της Μυτιλήνης με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε..

Το φετινό 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με τίτλο «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή» αποτελεί ένα μεγάλο χώρο συνάντησης για όλους αυτούς που αμφισβητούν την σημερινή πραγματικότητα, που θέλουν να αγωνιστούν, να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και όσους ψάχνουν να βρουν απαντήσεις σε όλα όσα τους προβληματίζουν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας. #