Πλησιάζουν οι μέρες για το ετήσιο αντάμωμα της νεολαίας στη Μυτιλήνη – «Φουντώνουν» οι ετοιμασίες!

Το 30ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Μυτιλήνη, στις 9, 10 και 11 Ιούλη 2021, με σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Άλσος Τσαμάκια, έναν πανέμορφο χώρο, δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του εργατικού – λαϊκού κινήματος στη Λέσβο, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την περίοδο 1940-1944.

Η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου θα γίνει το Σάββατο, στις 8 μ.μ., όπου θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, και θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, τον 30ό προορισμό μιας μοναδικής διαδρομής που έγραψε τη δική της ιστορία, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από την Τουρκία, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κοινής πάλης των λαών ενάντια στο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς, της θυσίας της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Συνεχίζουν την «οργανωμένη απειθαρχία» στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών να εμπλέξουν ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!

Στέλνουν μήνυμα πως «κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!», μήνυμα αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, εναντίωσης στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων!

Στην καρδιά του Αιγαίου, όπου διασταυρώνονται οι διαμάχες των ιμπεριαλιστών, όπου ξετυλίγεται το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων, στέλνουν μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που αιματοκυλούν τους λαούς.

Στέλνουν μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στα χιλιάδες θύματα των πολέμων και επεμβάσεων, που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, στοιβαγμένοι σε φυλακές, με θανάτους ακόμα και μικρών παιδιών, ως αποτέλεσμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων! Για καμία νέα φυλακή στα νησιά! Κόντρα στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, που είναι όπλο στα χέρια των εκμεταλλευτών για να καμουφλάρεται η πραγματική αιτία των δεινών που ταλανίζουν τους λαούς.

Δηλώνουν βέβαιοι πως «Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!». Σε αυτόν το δρόμο, στο δρόμο της πάλης για την εργατική εξουσία σε κάθε χώρα διαμορφώνονται και οι προϋποθέσεις για την πραγματική ειρήνη και την ευημερία των λαών σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα στο ζενίθ βρίσκεται το ανοιχτό κάλεσμα, με περιοδείες, αφισοκολλήσεις και πανό, στη Μυτιλήνη αλλά και στα χωριά. Πραγματοποιούνται πολύμορφες δράσεις, παρεμβάσεις, ερωτηματολόγια, περιοδείες ένα πλατύ άνοιγμα στους νέους και τις νέες σε κάθε χωριό και κωμόπολη του νομού.

Την Κυριακή 04 Ιούλη, ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Μυτιλήνης Παναγιώτη Βαλάκο και μέλη του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ στο νησί, περιόδευσαν στην Αγιάσο όπου συνομίλησαν με πολλούς νέους και νέες.

Ο στόχος είναι να φτάσει παντού το ανοιχτό κάλεσμα και να συζητηθεί το μήνυμα του Διημέρου με κάθε νέο και νέα, με όλο το λαό της Λέσβου, εξαπλώνοντας το μήνυμα «Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!».#