Το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ο μεγαλύτερος πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός της νεολαίας στη χώρα, έχει ξεκινήσει το ταξίδι του για 48η φορά, με το φετινό του σύνθημα να είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ, για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό». Σοσιαλισμός, η απάντηση στον 21ο αιώνα.

Οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη, θα διεξαχθούν στις 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Αγίας Ειρήνης. Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ, καλεί το λαό της Λέσβου και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους του νησιού, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους να συμμετάσχουν μαζικά για άλλη μια χρονιά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να συζητήσουμε, να διασκεδάσουμε και να δώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση στους “δύσκολους χειμώνες” που μας ετοιμάζουν.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Το πρόγραμμα το Σάββατο 17/09 περιλαμβάνει:

Στις 20:00 «Η αλήθεια για τη Μικρασιατική καταστροφή. 100 χρόνια μετά, συμπεράσματα και διδάγματα». Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του ΚΚΕ για το 1922 από το Στρατή Δουνιά, μέλος του τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει παρέμβαση με θέμα: «Άφιξη, υγειονομική περίθαλψη και εγκατάσταση των προσφύγων στη Μυτιλήνη» από το Γιώργο Κατσούπη, νοσηλευτή MSc.

Στις 22:00 Μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα SYNGYRiA με Μικρασιάτικα, Σμυρναίικα, Ρεμπέτικα και τραγούδια από τα νησιά του Αιγαίου.

Το πρόγραμμα την Κυριακή 18/09 περιλαμβάνει:

Στις 20:30 Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ

Στις 22:00 Μεγάλη συναυλία με τη Μελίνα Κανά. Μαζί της ο Αλέξανδρος Κτιστάκης

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία με τους RAD Music International

Στο χώρου του Φεστιβάλ θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Εκθέσεις, Στέκι Μαθητών και στέκι Φοιτητών με παράλληλες δραστηριότητες και πολλές ακόμα εκπλήξεις.#