Θανάσης Παφίλης: Γυναίκα, κομμουνίστρια βουλευτίνα να βγάλει η Λέσβος. Να μην ξεχάσει ο κόσμος ότι το ΠΑΣΟΚ τον έγδαρε ζωντανό

Για τη θερμή υποδοχή που έτυχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ στα χωριά που επισκέφτηκε και το «αίτημα» του κόσμου να κρατήσει την έδρα του το ΚΚΕ στον Νομό Λέσβου, με τη Μαρία Κομνηνάκα μίλησε σε συνεύντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί» της Λέσβου ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στη δημοσιογράφο Ανθή Παζιάνου.

«Ακόμα και το αντίπαλο στρατόπεδο συγχαίρει τη Μαρία Κομνηνάκα για τις παρεμβάσεις της» τόνισε ο κ. Παφίλης αναφερόμενος στις 1400 ερωτήσεις της βουλευτίνας Λέσβου του ΚΚΕ στη βουλή. «Κι εδώ που τα λέμε είναι και η μόνη γυναίκα από τους υποψήφιους και πρέπει να βγει μια γυναίκα από τον Νομό Λέσβου», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, άσκησε κριτική στα κόμματα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ ότι ψήφισαν μνημόνια, χωρίς να κάνουν αυτοκριτική στη συνέχεια, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, και «έχουν ψηφίσει 70% και 50% αντίστοιχα τα νομοσχέδια της ΝΔ».
«Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, και μάλιστα να τη διαφημίζουμε. Γιατί εμείς είμαστε με τα συμφέροντα του λαού, όχι τον ομίλων. Μόνο το ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να φορολογηθεί ο πλούτος, κανένα άλλο κόμμα», επισήμανε ο Θ. Παφίλης. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολίασε ότι δεν πρόκειται για παρθενογένεση, «ο κ. Ανδρουλάκης ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό περνούσε τα μνημόνια. Δεν θα πάθουμε αμνησία. Το ότι έχει κάποια συσπείρωση, δεν σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει να ξεχάσει ότι τον έγδαρε ζωντανό, ότι έκοψε 40% μισθούς και συντάξεις, ότι έκλεισε τα μαγαζιά.. για να σωθούν τα μεγάλα συμφέροντα». Και πρόσθεσε αναφερόμενος και στα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβερνήσεών τους «δεν φορολόγησαν το μεγάλο κεφάλαιο».

«Αυτοί που λένε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει ή είναι ηλίθιοι ή είναι άσχετοι» απάντησε καταρχήν ο Θανάσης Παφίλης ερωτώμενος αν το ΚΚΕ είναι τελικά κόμμα διαμαρτυρίας, για να προσθέσει ότι «Το ΚΚΕ έχει δώσει χιλιάδες εκτελεσμένους, είναι δυνατόν να μη θέλει να κυβερνήσει; Απλώς εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα άρθρο και έναν νόμο. Εμείς έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα από τώρα κιόλας».

Άσκησε επίσης κριτική και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου που επί προεδρίας της στη Βουλή δεν έθεσε την κατάργηση του μνημονίου που είχε θέσει το ΚΚΕ, αλλά και στο κόμμα «Νίκη», το οποίο «είναι εντελώς συστημικό».

Αναφέρθηκε στους αγώνες του ΚΚΕ για την e-food, την Cosco, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την ανακοπή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, τις επανασυνδέσεις ρεύματος κλπ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θ. Παφίλη στην Ανθή Παζιάνου.#