Θερμή υποδοχή στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Παφίλη στη Λέσβο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν τα χωριά που επισκέφθηκε ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο πλαίσιο της επίσκεψής του χθες στη Λέσβο, που ολοκληρώθηκε με ομιλία στο Πλωμάρι.

Οι περιοδείες ξεκίνησαν από την Αγιάσο, όπου τόσο ο Θανάσης Παφίλης όσο και η Μαρία Κομνηνάκα, υποψήφια του ΚΚΕ στη Λέσβο, αγκαλιάστηκαν θερμά από τους κατοίκους του χωριού και τονίστηκε η ανάγκη επανεκλογής κομμουνιστή βουλευτή εκπροσώπου στη Βουλή, αλλά και η μάχη που δίνουν για να αναδειχθεί το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στο χωριό.

Η περιοδεία συνεχίστηκε σε Παλαιόκηπο και Παπάδο.

Εκεί οι κάτοικοι της περιοχής συνεχάρησαν τον Θ. Παφίλη και το κλιμάκιο του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχε και η υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ Νίκη Τσιριγώτη για τη στάση που είχαν την περασμένη τετραετία μέσα και έξω από τη Βουλή, τόσο για την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού γενικότερα, όσο και τα ζητήματα της Υγείας που απασχολούν ιδιαίτερα τα χωριά της Λέσβου.

Η πρώτη μέρα περιοδειών ολοκληρώθηκε με ομιλία στο Πλωμάρι, παρουσία των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Ν. Λέσβου Γιάννη Ζαφειρίου και Νίκης Τσιριγώτη η οποία έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό πριν πάρει τη σκυτάλη για την κεντρική ομιλία ο Θ. Παφίλης.

Ο Θ. Παφίλης μεταξύ άλλων απηύθυνε κάλεσμα στους ανθρώπους που το σκέφτονται, που στις προηγούμενες εκλογές ήθελαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν, τώρα να κάνουν το βήμα, να επανεκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή στο νησί.

Τόνισε επίσης ότι μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ υπάρχει κοινό πρόγραμμα γιατί έχουν ψηφίσει από κοινού τους μισούς αντιλαϊκούς νόμους και τσακώνονται για επιμέρους θέματα και το μόνο κόμμα που κάνει αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ που βρέθηκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, στους εργατικούς αγώνες για τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλωστε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο και το Σύμφωνο Σταθερότητας, στην εφαρμογή των οποίων έχουν απόλυτη συμφωνία.


Περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης

Περιοδεία στην αγορά της Μυτιλήνης, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στη Λέσβο, πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο νησί. Σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο των συναντήσεών του ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές έρχονται νέα σκληρά μέτρα για τους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους της αγοράς, διότι όπως είπε το σύμφωνο σταθερότητας λέει διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Κανένας από τους υπόλοιπους δεν λέει να πληρώσουν αυτοί που έχουν δηλαδή οι μεγαλοεπιχειρηματίες η διεύρυνση θα πιάσει τους μικρούς επαγγελματίες. Οι μόνοι που θα τους στηρίξουν είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ για αυτό και εμείς τους καλούμε να μας ψηφίσουν ακόμη κι αν υπάρχουν μικρές διαφωνίες. Το κλίμα που εισπράτουμε από τον κόσμο εδώ στη Λέσβο είναι πολύ θετικό και οι πολίτες θεωρούν ότι είναι θέμα τιμής η Μυτιλήνη να εκλέξει ξανά κομμουνιστή βουλευτή».

Σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα η βουλή να έχει βουλευτή του ΚΚΕ από τη Λέσβο για να παλεύει για τα αιτήματα, τα δικαιώματα και τα προβλήματα των μικροεπαγγελματιών.#