Στις 25 Ιούνη βγάζουμε ξανά βουλευτή του ΚΚΕ στη Λέσβο!

Πόρτα την πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στη Λέσβο δίνουν τη μάχη για την επανεκλογή κομμουνιστή βουλευτή. Και τη δίνουν με νέα ορμή, με αναπτερωμένο ηθικό, καθώς στις τελευταίες εκλογές το ΚΚΕ σημείωσε σημαντική άνοδο, ένδειξη του αυξημένου κύρους του στον λαό του νησιού, με τον οποίο διαχρονικά έχει σφυρηλατημένους ισχυρούς δεσμούς.
Δεσμοί που αναπτύχθηκαν παραπέρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στους αγώνες που πρωταγωνίστησαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες του νησιού, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στο κίνημα, για να μην γίνει το νησί φυλακή των κατατρεγμένων, όπως επεδίωκαν η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ. Με τη δυναμική, αδιάλειπτη παρουσία και δράση της βουλευτή του, για την ανάδειξη των προβλημάτων του νησιού και των κατοίκων του, που είναι πολλά, χρονίζοντα και σοβαρά, για τη διεκδίκηση λύσεων μέσα και έξω απ’ τη Βουλή.


Νίκος Χρυσάφης: Μόνο το ΚΚΕ έκανε την καθημερινότητά μας πολιτική του.

Πρώην υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην συντονιστής ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογείς του Μάη μίλησαν!!! Πράγματι, αν δεν ήταν η «καταραμένη» απλή αναλογική, θα είχαμε και κυβέρνηση…, θα είχε μπει τέλος στην ακυβερνησία… δεν θα σείονταν τα θεμέλια αυτού του κόσμου. Βέβαια, έστω και έτσι «ακυβέρνητοι», αυτή η πολιτική συνεχίζεται ακάθεκτη… να πνίγει αθώους, να απολύει εργαζόμενους, να βυθίζει στο σκοτάδι οικογένειες, να ανεβάζει τις τιμές των προϊόντων στον ουρανό, να στέλνει τα παιδιά μας μετανάστες στον βορρά. Οι πυλώνες – τα κεφάλια της εξακολουθούν και είναι ακλόνητοι. Ετσι, λοιπόν, ακλόνητοι είναι οι πυλώνες της, αν οι επιλογές που εμείς θα κάνουμε, δεν τους κλονίσουν. Τι είναι όμως αυτό που θα τους κάνει να κλονιστούν; Τι είναι αυτό που θα κάνει την ντόπια και ξένη ολιγαρχία να αγκομαχεί για τις επιλογές της; Τι είναι αυτό που θα κάνει όλους εμάς να χαμογελάσουμε, να πάμε λίγο ακόμη ψηλότερα… Ας συμφωνήσουμε πρώτα απ’ όλα ότι σωτήρες δεν υπάρχουν – ούτε ποτέ υπήρξαν. Αρα τι;

Το ΚΚΕ ήταν αυτό που στον αγώνα μας ενάντια στη «Βάστρια» δεν έχασε τη λαλιά του μπροστά στα κελεύσματα της εξουσίας και του καιροσκοπισμού, ήταν και είναι το μόνο που την πολιτική του την έφερε στην καθημερινότητά μας και την καθημερινότητά μας την κάνει πολιτική του.

Το ΚΚΕ έκανε και κάνει την αυτοκριτική του με όρους συλλογικότητας, το ΚΚΕ δεν έχει κοινοβουλευτικές αυταπάτες και ήταν αυτό που πρωτο-βροντοφώναξε «Μόνο ο λαός σώζει τον Λαό», το ΚΚΕ ήταν το μόνο που σε δύσκολους καιρούς άντεξε με την κόκκινη σημαία να κυματίζει ανάμεσα στον νου – στον λόγο και στη δράση. Ηταν και είναι το μόνο που κράτησε τη συλλογική δράση στο ίδιο μπόι με τον «Ριζοσπάστη» και αυτόν με την ΚΟΜΕΠ. Εχουμε διαφορές αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και ομορφότερα, γιατί αυτά που μπορούν να έρθουν μπορεί να είναι ομορφότερα.


Θέμης Κλομιδιώτης: ΚΚΕ, με το χέρι στην καρδιά και με ψηλά το κεφάλι

Πρώην υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ το 2019

Στις εκλογές του Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ και εκλέγουμε ξανά κομμουνιστή βουλευτή στη Λέσβο. Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και στο αντιλαϊκό της πρόγραμμα, χρειαζόμαστε ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, για να μπορεί από καλύτερη θέση να τους βάλει εμπόδια και να οργανώσει την αντίσταση του λαού μπροστά στο μαύρο μέλλον που του επιφυλάσσουν. Την επομένη των εκλογών οι κάτοικοι του νομού μας δεν χρειάζονται άλλον έναν εκπρόσωπο της κοινής στρατηγικής ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ούτε τους διάφορους τσαρλατάνους που πλασάρονται ως αντισυστημικοί.

Οι κάτοικοι της Λέσβου χρειαζόμαστε μια 100% λαϊκή – μαχητική αντιπολίτευση, που μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει. Γι’ αυτό, με το χέρι στην καρδιά και με ψηλά το κεφάλι ρίχνουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και επανεκλέγουμε κομμουνιστή βουλευτή!

Στις 25 Ιούνη να βγει το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στα χωριά, να γεμίσει το νησί μας με Μανταμάδους και Ανεμώτιες.


Ζήνα Κακναβάτου: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, δύναμη και ελπίδα για τον τόπο

Γενική οικογενειακή ιατρός, διευθύντρια ΕΣΥ, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ το 2019

Με το καινούργιο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, μέλη και φίλοι του Κόμματος απευθυνόμαστε στον λαό του νησιού προκειμένου να ενισχυθεί και να εκλεγεί ξανά κομμουνιστής βουλευτής στο νησί.

Μια ματιά σε αυτό το ψηφοδέλτιο και μόνο φτάνει για να σε γεμίσει περηφάνια και συγκίνηση.

Πέντε νέοι άνθρωποι που τους βλέπουμε ανάμεσά μας να δουλεύουν στο μαγαζί, στο χωράφι, στο σχολείο, στο δικαστήριο…

Πέντε νέοι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στους αγώνες στον δρόμο, στις πλατείες, στους τόπους δουλειάς, στα λιμάνια, αλλά και στα βουνά και στη Βουλή και όπου χρειαστεί, για δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία και Παιδεία για όλο τον λαό, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές, για να μη βρεθεί κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Πέντε νέοι άνθρωποι που την επομένη των εκλογών θα χρησιμοποιήσουν την ψήφο σαν όπλο για τα δίκια του λαού μας και όχι εναντίον του.

Που η βουλευτίνα που θα σταλεί στη Βουλή θα συνεχίσει τον αγώνα που έκανε και για το νησί μέσα και έξω από τη Βουλή, πάντα στην πρώτη γραμμή.

Να λοιπόν γιατί και εγώ, που είχα την τιμή να πλαισιώνω το ψηφοδέλτιο του Κόμματος το 2019, καλώ τον λαό του νησιού μας να ενισχύσει το νεανικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Το μοναδικό που πραγματικά είναι δύναμη και ελπίδα για τον τόπο. Να ξαναστείλουμε κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή.


Δημήτρης Καραγιάννης: Για τις επόμενες γενιές και για μας, ψηλώνουμε το ΚΚΕ!

Πρώην υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Ο αλιέας, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος μάς έχει σταθερά δίπλα του. Στη Λέσβο η μεγάλη παράδοση του κινήματος, η ύπαρξη αλιευτικών, αγροτικών, κτηνοτροφικών συλλόγων έχει γράψει Ιστορία. Οι μεγάλες μας στιγμές, και αυτές δεν ξεχνιούνται, είχαν τη χαρά των κατακτήσεών μας, μετά από την πίεση που ασκήσαμε. Για να μείνουμε ζωντανοί στο επάγγελμά μας, για να μη μας γονατίσει το κόστος παραγωγής, για να αποζημιωνόμαστε στο 100% από καταστροφές. Αυτός ο αγώνας δεν σταματά, αλλά ανανεώνεται από τα νιάτα μας. Για τις επόμενες γενιές και για εμάς, ψηλώνουμε το ΚΚΕ στον νομό. Στις 25 Ιούνη ψηφίζουμε σαν αγωνιστές ψαράδες και αγροτοκτηνοτρόφοι και όχι σαν εφοπλιστές. Τον βουλευτή του ΚΚΕ τον χρειαζόμαστε όλοι μας.


Εργαζόμενοι και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Την επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση του ΚΚΕ και την επανεκλογή κομμουνίστριας βουλευτή στη Λέσβο τονίζουν πανεπιστημιακοί, διδάσκοντες, ερευνητές, διοικητικοί, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε κείμενο με το οποίο εκφράζουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.
Το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δρούμε σε έναν χώρο που βάλλεται σταθερά με την απαξίωση, την υποχρηματοδότηση, την εμπορευματοποίηση, σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας. Η παραπάνω πραγματικότητα γίνεται ακόμα πιο εμφανής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου απαιτείται η ύπαρξη παράλληλων υποδομών (π.χ. σίτισης, στέγασης, μεταφορών). Η απόλυτη ή σχετική έλλειψη των παραπάνω υποδομών, σε συνδυασμό με τη βάση του 10 και το υψηλό κόστος μετακίνησης από και προς την ηπειρωτική χώρα, καθιστά το μέλλον του Πανεπιστημίου εξαιρετικά δυσοίωνο.
Εχουμε ο καθένας μας διαφορετικές πορείες, εμπειρίες, παραστάσεις και πολιτική πείρα. Εχει ο καθένας μας τη δική του κρίση και άποψη, τις ενστάσεις, ακόμα και διαφωνίες με την πολιτική του ΚΚΕ. Αναγνωρίζουμε όμως ότι σε αυτήν τη φάση η ενίσχυση του ΚΚΕ και η επανεκλογή κομμουνίστριας βουλευτή στον νομό Λέσβου δεν αποτελούν απλά ζητούμενο, αλλά επιτακτική ανάγκη.
Γιατί χρειάζεται κομμουνιστής βουλευτής για να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο τα ζητήματα και οι διεκδικήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να είναι δίπλα μας στους αγώνες για πραγματικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο. Γιατί δεν ξεχνάμε τη συμβολή του ΚΚΕ στο ζήτημα του Προσφυγικού, όπου ανέδειξε τους πραγματικούς υπεύθυνους και τις ιδιαίτερες ανθρωπιστικές προεκτάσεις που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο θέμα.
Γιατί το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές που προωθούν τους πλειστηριασμούς, την απαξίωση του συστήματος Υγείας, την παραμέληση της Πολιτικής Προστασίας και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι την επόμενη μέρα, απέναντι στην πολιτική που θα εφαρμόσει η όποια κυβέρνηση αντίπαλο δέος μπορεί να είναι μόνο το κίνημα, μόνο ο λαός. Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα από τις εκλογές, αλλά κυρίως στο μέλλον και τη νέα γενιά.
Στην παρούσα φάση βάζουμε το δικό μας λιθαράκι, για να εκφραστεί πραγματική αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, άμεσα, από τις 26 Ιουνίου».
Υπογράφουν:
Γαλανού Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Γανωτή Στέλλα, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών.
Γιαννόπουλος Διονύσιος, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωγραφίας.
Γκιάλης Στέλιος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας.
Γκίκα Αμαλία, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών.
Γουρζής Κώστας, μεταδιδάκτορας – ερευνητής Τμήματος Γεωγραφίας.
Διαμαντή Θεοδώρα – Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών.
Ζήση Αναστασία, καθηγήτρια Ψυχολογίας Τμήματος Κοινωνιολογίας.
Κάλθι Μαντέο, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Καρλής Γιώργος, ερευνητής Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Κεσίδης Σωκράτης, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.
Κυρήκου Ιωάννα, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.
Κώνστα Κωνσταντίνα, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.
Μαγκαφουράκη Μαρίνα (Μίρνα), μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.
Μαλαμάς Μάνος, συμβασιούχος Διοικητικού Εργου.
Μαστρόκαλος Λάμπρος, μέλος του ΔΣ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Μαυροφίδης Θωμάς, διδάσκων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Ξυπολυτάς Νίκος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας.
Παπαλεξίου Νίκος, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών.
Σακαράκας Γιάννης, μεταπτυχιακός φοιτητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Σενγκιέργκι Ντορίνα (Άννα), μέλος του ΔΣ Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών.
Σταυριανός Θεόδωρος, εργαζόμενος στη σίτιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Συκάς Γιώργος, υποψήφιος διδάκτορας Τμήματος Γεωγραφίας.
Τζαννέτου Μαρία, γεωπόνος – ερευνήτρια.
Τσιλικλή Καλλιόπη, βιβλιοθηκονόμος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Χουρμουζιάδη Νάσια, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μουσειολογίας Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.#