Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ – οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ο Γιάννης Αγγέλου.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποψήφια Περιφερειάρχης είναι η Αγλαΐα Κυρίτση, συνταξιούχος δημοσιογράφος.

Η Αγλαΐα Κυρίτση γεννήθηκε στην Αθήνα από Ηπειρώτη πατέρα και Χιώτισσα μητέρα, αγωνιστές και οι δύο της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι ως πολιτικοί κρατούμενοι πέρασαν χρόνια σε φυλακές και εξορίες.

Από τα σχολικά χρόνια συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και αργότερα φοιτητικό μέσα από την Πανσπουδαστική όπου έγινε μέλος της ΚΝΕ.

Σπούδασε φιλόλογος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, όπου διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Φοιτητών Εξωτερικού.

Από το 1982, συμμετείχε ενεργά στην Τοπική Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου και εκλέχτηκε συνοικιακή σύμβουλος με την παράταξη του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και στη δημοσιογραφία.

Εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ως τηλεοπτική ρεπόρτερ. Στην ΕΡΤ εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια και παρουσιάστρια δελτίων ειδήσεων.

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον κλάδο των ΜΜΕ και το 2013 έδωσε πολύμηνο αγώνα εναντίον του κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των δημοσιογράφων.

Το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, εκλέχτηκε περιφερειακή σύμβουλος. Το 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση της από τις πρώτες κιόλας διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την Τρόικα.

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019, εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στις βουλευτικές εκλογές του ίδιου χρόνου ήταν υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ στη Χίο.#